YENİ MUTSO YÖNETİMİ BASIN İLE BİR ARADA


Geçtiğimiz aylarda göreve gelen MUTSO Meclisi ve Yönetim Kurulu gerçekleştirilen ziyaretlerle Menteşe Basını ile bir araya gelerek sektörel sorunlara ve beklentilere yönelik görüş alışverişinde bulundu.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Meclisi ve Yönetiminden bir heyet, Muğla’da faaliyet gösteren yerel basın kuruluşlarını ziyaret etti. 3 Temmuz Salı günü gerçekleştirilen ziyaretlerde amaç, basın yayın sektörlerine ilişkin sorunları ilk ağızdan öğrenmek, Oda ile olan ilişkileri geliştirmek ve sorunlara Oda ile işbirliğinde üretilebilecek çözüm önerilerini görüşmek oldu. Heyette, Meclis Başkanı H. Koray Özcan, Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, Başkan Yardımcısı Sedat Tuncer, Yönetim Kurulu Üyeleri Yusuf Kayacık, Mehmet Çahan, Mehmet Dişcigil, Selma Ünal ve Ömer Öcal hazır bulundu.

Sabah saatlerinde ilk olarak Muğla Haber Gazetesini ziyaret eden MUTSO Heyeti burada, Yazı İşleri Müdürü Hüseyin Atılgan ve Gazeteci İsmail Atasever ile bir araya geldi. Yayın organlarının ve gazetecililerin yaşadıkları öncelikli sorunlar ve eksiklikler sohbetin ana konusu oldu. Medyanın sıkıntılarından arındığı ve sorunlarının çözüldüğü zaman Türkiye’nin sorunlarının pek çoğunun ortadan kalkacağına vurgu yapan Hüseyin Atılgan, “Her sektör kendi işine odaklanırsa pek çok sıkıntı aşılacaktır. MUTSO bir sivil toplum kuruluşu olarak, yaptığı çalışmalarla örnek bir kurum. Aldığınız aidatlar ve verdiğiniz hizmetler sizin asli göreviniz. Ancak bence MUTSO’nun Muğla’ya bıraktığı en büyük miras markalaşma konusundaki çalışmalarıdır.” dedi ve bu alanda yapılan çalışmaların takipçisi olacaklarını belirterek tebriklerini iletti.

MUTSO Heyetinin sonraki durağı Muğla Gazetesi oldu. Burada heyeti, Gazete İmtiyaz Sahibi Zübeyda Fellahoğlu, Genel Yayın Yönetmeni Mustafa İnci ve Muhabirler Hasan Telli ve Güzide Kasım karşıladı. MUTSO’nun ilk kadın Yönetim Kurulu Üyesi Selma Ünal’ı tebrik ederek söze başlayan Fellahoğlu, “Yönetimlerde kadınların olması ve bu sayıların artması bizler için son derece önemli.” dedi. Yeni MUTSO Yönetiminin Muğla ekonomisine katkı sağlamak için planladıkları projeler olup olmadığını soran İnci’ye Başkan Ercan şöyle yanıt verdi: “İlk çalışma olarak, Yatağan, Bayır ve Kavaklıdere’deki çarpık sanayileşmenin çözümü noktasında OSB için Valiliğe başvurularımızı gerçekleştirdik. Bu konudaki takip ve çalışmalarımızı sürdüreceğiz.  İlçelerimizde turizmi 12 aya yayma çalışmaları kapsamında sürdürülen alternatif turizm çalışmalarına ve yeni organizasyonlara destek vermeye devam edeceğiz.  Yatağan’da yapım aşaması süren, Muğla’nın Coğrafi İşaretli ürünlerinin tanıtım ve satış noktası olacak Zeytinpark Projesini hayata geçireceğiz. Bunlar dışındaki çalışma ve projelerimizi, ilerleyen dönemde düzenleyeceğimiz bir basın toplantısı ile kamuoyunun bilgisine sunacağız.”

Muğla Gazetesinin ardından Hamle Gazetesini ziyaret eden MUTSO Heyetini burada, İmtiyaz Sahibi Hayati Nizamoğlu, Yazı İşleri Müdürü Hafize Nizamoğlu Acar, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Kadir Kürşat Tamer ve Muhabir Muhittin Direk karşıladı. İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya’nın da yer aldığı görüşmede, Hayati Nizamoğlu şunları kaydetti: “Gerçekleştirilen ziyaret için şahsım ve gazetem adına teşekkür ederim. Muğla artık çocuklarımızın bize emaneti. Bu emaneti hakkıyla teslim etmek için birlikte çalışmalıyız.” Yönetim Kurulu Üyesi Selma Ünal ise “Tüm sektörlerin sorunlarına ulaşmak ve çözümü konusunda aldığımız sorumluluğun farkındayız.” dedi.

MUTSO Heyeti Hamle Gazetesine gerçekleştirilen ziyaretin ardından Yenigün Gazetesini ziyaret ederek burada Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Kazım Tokuç karşıladı. Gazeteci Cavit Akgün’ün de yer aldığı ziyarette, Oda üyelerine yönelik kredi imkânları, TOBB Nefes Kredisi ve Basın İlan Kurumundan verilen resmi ilanların şartları öncelikli görüşülen konular arasında yer aldı.

Heyetin sonraki durağı Muğla’nın en köklü gazetelerinden Devrim Gazetesi oldu.  Heyeti burada, İmtiyaz Sahibi Mahir Ateş, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Nazife Ersöz Şahin ve Gazeteciler Altar Zeyhan ve Ekrem Orhan karşıladı. Gerçekleştirilen görüşmede, yapılan çalışmalar hakkında karşılıklı bilgi alışverişinde bulunuldu. Başkan Ercan’ın gündemde olan OSB konusunda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdiği görüşmede, rahmetli Gazeteci Ünal Türkeş’in vefatının ardından, anısına yapılan çalışmalar hakkında paylaşımda bulunuldu.

MUTSO Heyetinin son durağı Muğla Kent Gazetesi oldu. Heyeti ağırlayan Yazı İşleri Müdürü Nejat Altınsoy yapılan ziyarette şunları kaydetti: “Muğla olağanüstü bir bölge. Odanın çok uzun süre yapmadığı çalışmalara muhalefet ettim. Bu konular Coğrafi işaret konusu, OSB konusu, kentin marka değerinin artması konusu. Süreç içerinde yapılan Milas OSB gibi kentin istihdam ve yatırımlarının arttırılmasına ve kentin markalaşmasına yönelik yapılan her çalışmanın yanında olduk. Bu kapsamda yapılan çalışmaların destekçisi ve takipçisi olmayı sürdüreceğiz.” Görüşme yapılması planlanan çalışmalar ve yapılabilecekler konusunda görüş alışverişinin ardından sona erdi.

MUTSO Heyeti, gün içerisinde gerçekleştirilen ziyaretlerin ardından akşam düzenlenen bir organizasyon ile Muğla merkezde faaliyet gösteren gazeteciler ve basın mensupları ile bir araya geldi.

1336

Haber görselleri