Koronavirüs (COVİD-19) Salgını Tedbirleri Kapsamında Geri Gelen Eşya Hakkında

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden Odamıza iletilen bir yazıda, Koronavirüs (COVİD-19) salgınından kaynaklı olarak uluslararası ticarette yaşanan olumsuz gelişmeler nedeniyle ihraç edilen eşyanın muhtelif sebeplerle geri gelmesi nedeniyle ihracatçı firmaların mağduriyet yaşadığının anlaşıldığı dile getirilerek, söz konusu mağduriyetin önlenmesini teminen ihracatçı firmanın talebi doğrultusunda geri gelen eşya kapsamındaki işlemlerinin, serbest dolaşıma girişe ilişkin hükümlere halel getirmeyecek şekilde, öncelikli olarak tamamlanması, bilahare ilgili kurum ve kuruluşlarla (ilgili ihracatçı birliği, vergi dairesi vb.) yapılması gereken yazışmaların tamamlanması yönündeki bir yazının Ticaret Bakanlığı tarafından tüm Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüklerine gönderildiği belirtilmiştir.

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,