MİKRO CERRAHİ ALANINDA BÖLGEMİZDE TEK İSİM DOÇ. DR. MEHMET ALTIPARMAK’TAN MUTSO ÜYELERİNE YÜZDE 50 İNDİRİM


Uzuv kopmaları, sinir kesileri, yüz kırıkları, yanıklar, yatak yaraları, diyabete bağlı ayak yaraları gibi rahatsızlıklar mikro cerrahi, plastik cerrahi ve kanser tedavisi gören hastalarda görülen lenfödem rahatsızlıklarında lenfödem cerrahisi gibi alanlarda ilimizin kıymetli hekimlerinden Doç. Dr. Mehmet Altıparmak, MA Klinik olarak yapılacak tedavilerde MUTSO üyelerine yüzde 50 indirim imkânı sunuyor.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) MA Klinik ile bir indirim protokolü imzaladı. Plastik, Rekonstrüktif, Estetik ve Mikrocerrahi Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Altıparmak ve ekibinin hizmet verdiği MA Klinik mikrocerrahi alanında Muğla, Aydın ve Denizli bölgesinde tek isim olarak hizmet veriyor. Uzuv kopmaları, kopmaya yakın kesikler, sinir kesileri, parçalı kırıklar, yüz kırıkları, yanıklar ve lenfödem cerrahisi alanlarında hizmet veren M&A Klinik, kaza ve hastalıklar nedeniyle yaşanacak bu tarz rahatsızlıkların tedavisinde MUTSO üyelerine ve birinci derece yakınlarına yüzde 50 indirim imkânı sunuyor. Klinik ayrıca estetik operasyonlar için de yüzde 10 indirim uygulayacak.

Doç. Dr. Mehmet Altıparmak yapılan işbirliği protokolü kapsamında, MA Klinik olarak verdikleri hizmetlere ilişkin şunları kaydetti: “İlimiz sanayide özellikle mermercilik faaliyetlerinde oldukça ciddi bir iş gücüne sahip. Özellikle sanayi faaliyetlerinin yürütüldüğü bölgelerde ne yazık ki parmak, el, ayak kopmaları veya kopmaya yakın kesiklerle sıklıkla karşılaşabiliyoruz. Bu gibi vakalarda özellikle ilk 6 saat oldukça kıymetli. İlimizde yaşanan bu gibi vakalarda hastalar önce ilçe hastanesine ardından üniversite hastanesine, son olarak Denizli’ye sevk ediliyor. Ancak bu hem yaşanan zaman kaybı açısından hem de Denizli’deki yoğunluk nedeniyle geri dönüşü olmayan hasarlara neden olabiliyor. Muğla ayrıca uzun yaz sezonunun da etkisiyle motosiklet kullanımı yüksek bir il. Yaşanan motor kazaları ve buna bağlı yüz kemiklerinde kırılma vakaları ve el-ayak yaralanmaları ne yazık ki yüksek. Yüzdeki kırıkların kendi halinde kaynamaya bırakılması uzun vadede başka problemleri de beraberinde getirebiliyor. Ayrıca kanser hastalıklarının tedavisi sonrasında kollarda ve bacaklarda meydana gelen lenfödem adı verilen ödemler hastaların hayatını oldukça kısıtlayabiliyor. Bunları sıklıkla kolunu kaldıramama, uzvunu rahat kullanamama gibi şikâyetlerle görüyoruz. Bu şikâyetlerin çözümü noktasında hasta genellikle fizik tedaviye yönlendirilse de süreç lenfödem cerrahisi ile birlikte yürütüldüğünde çok daha etkili olmaktadır. Bizler kliniğimizde Plastik, Rekonstrüktif, Estetik ve Mikrocerrahi alanlarında güçlü ekibimizle, tüm bu ve buna benzer kaza, yaralanma, hastalık, uzuv onarımlarında ve doku tedavilerinde hizmetimizi sürdürüyoruz. Sağlık bazı konularda geri dönüşü ve telafisi olmayan bir alan. Bu doğrultuda önceliğimiz tabi ki insan sağlığı. Bu kapsamda Muğla Ticaret ve Sanayi Odasının yapmış olduğu bu işbirliği teklifi bizim için son derece kıymetliydi. İşbirliğimiz kapsamında MA Klinik olarak tüm Oda üyelerine ve birinci derece yakınlarına bu kapsamdaki hizmetlerimizi yüzde 50 indirimli olarak sürdüreceğiz. Ayrıca hayati bir durum söz konusu olmayan, tercihe bağlı estetik operasyonlarında yüzde 10 indirim uygulayacağız.”

MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan ise Doç. Dr. Mehmet Altıparmak’ın ilimiz için son derece kıymetli bir değer olduğunun altını çizerek şu ifadelere yer verdi: “Doç. Dr. Mehmet Altıparmak, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesinde görev yaptığı sürede Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Anabilim Dalı’nı kurmuş ve başkanlığını yürütmüş, Güney Kore’de uzuv onarımları, gövde onarımları ve lenfödem cerrahisinde çalışmalarda bulunmuş kıymetli bir hekimimiz. Mikrocerrahi alanında ilimizde ve bölgemizde tek isim. Ağırlıklı olarak sanayi işletmelerinde karşılaşılabilecek uzuv kopma, kesilme yada parçalanma noktasında uzman. Ayrıca lenfödem cerrahisinde, kanser tedavisi gören ve bu noktada şikâyetleri olan vatandaşlarımızın yaşam konforlarını kaybetmemeleri adına son derece önemli çalışmalara imza atıyorlar. Kendilerine ilimize, ilimizin sağlık turizmine ve Odamız ile üyelerimiz ve birinci derece yakınları adına gerçekleştirdikleri bu güçlü işbirliği için teşekkür ediyoruz.”

1360

Haber görselleri