MUĞLA KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU “KADIN VE GİRİŞİMCİLİK”  ÜZERİNE KONUŞTU


Muğla Ticaret ve Sanayi Odası koordinatörlüğünde faaliyetlerini sürdüren Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü tarafından düzenlenen “Kadın ve Girişimcilik” konulu söyleşiye konuk oldu.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) koordinatörlüğünde faaliyetlerini sürdüren Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü tarafından 15 Aralık Çarşamba günü düzenlenen “Kadın ve Girişimcilik” konulu söyleşiye Muğla Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Mehtap Şeniz Çahan, kurul üyesi ve aynı zamanda MUTSO Yönetim Kurulu Üyesi Selma Ünal ve Meclis Üyesi Pınar Canan Topuz katıldı.  Doç Dr. Aslı Karataş ev sahipliğinde üniversite öğrencilerine rol model olması, girişimciliğin artırılması, farkındalık oluşturması, bilinçlendirilmesi ve iş hayatında aktif rol alan iş insanlarının tecrübelerinin aktarılması amacıyla düzenlenen söyleşinin moderatörlüğü bölüm öğrencileri Ceyda Vural ve Sefercan Taşcı tarafından gerçekleştirildi.

Programın açılış konuşmasını yapan Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Mehtap Şeniz Çahan şu ifadelere yer verdi: “Merhabalar sevgili gençler.  Sizlerle bugün bir arada olmaktan son derece memnunum. Ben iş hayatıma babamın beni aile şirketine almasıyla başladım. Şuanda Gıda, üretim, imalat ve hizmet sektöründe çalışmaktayım. Bugün günümüzde ihtiyacımız olan en önemli şey eğitim ve cesaret. Sizler burada zaten öncelikli olan temel bilgiyi almak için buradasınız. Bundan sonrası aldığınız teorik bilgileri pratikte hayata geçirmek. Girişimci olmak için ihtiyacınız olan en öneli şey bu iki temel ögeden geçiyor. Bununla birlikte toplumsal cinsiyet eşitliği açısından baktığımızda sevgili gençler Muğla ili bu açıdan son derece şanslı bir il ve bizler bu konuda çok şanslı bir coğrafyada yaşıyoruz. Burada cinsiyet ayırt emeksizin bir üretim söz konusu. Kadınlarımız çok aktif olarak iş hayatının içerisindeler. Sizler de iş hayatınıza atıldığınız da lütfen bu hususlara çok dikkat ediniz. Üretmeyi, çalışmayı seviniz. Çalışmayı sevdiğiniz zaman, disiplinli olduğunuz zaman, çalışırken güven duygunuz gelişiyor. İş hayatında her sektörde her iş dalında zorluklar mutlaka var. Ancak pes etmeyiniz. Çalışmaya devam ediniz. Siz dürüst çalıştığınız zaman itibar da onunla birlikte gelecektir ve sizler istihdam yaratan, ekonomiye katkı sağlayan birer birey olarak ülkemize katkı sağlayacaksınız. Ben özellikle kadın girişimcilerin önünün açılmasının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Kadınların aile şirketlerinde yer almasını da çok önemsiyorum. Gençler kendinize güvenin. Çalışmayı sevin, üretmeyi sevin. Ben inanıyorum ki buradan çok büyük iş insanları çıkacak. Kendinize güvenin, hayal etmekten vazgeçmeyin. Hayaliniz varsa eğer üretmenin sonu yok. Ben düzenlemiş olduğunuz bu panel için hepinize çok teşekkür ediyor, başarılar diliyorum.”

Söyleşi konaklama ve turizm sektöründe faaliyet gösteren MUTSO Yönetim Kurulu üyesi Selma Ünal ve ulaştırma sektöründe faaliyet gösteren MUTSO Meclis Üyesi Pınar Canan Topuz’un konuşmaları ile devam etti. Söyleşinin sonunda Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Hüseyin Kurt tarafından katılımcılara sertifika takdim edildi.

844

Haber görselleri