TORBALI VE MUĞLA İŞ İNSANLARI BİR ARADA


Torbalı TO, sektör temsilcisi üyeleri ile birlikte Muğla’ya gelerek hem kurumları ziyaret ettiler hem de farklı sektörlerde firma gezileri yaparak çalışmaları yakından incelediler.

Torbalı Ticaret Odası (TO) Meclis Başkanı Erkan Aksoy ve Yönetim Kurulu Başkanı  Abdulvahap Olgun başta olmak üzere meclis üyeleri, kadın girişimciler kurulu üyeleri ve Torbalı’da faaliyet gösteren sektörlerin temsilcilerinden oluşan bir heyet Muğla’ya ziyaret gerçekleştirdi. 31 Mayıs Salı günü gerçekleştirilen ziyarette heyeti, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Meclis Başkanı H. Koray Özcan ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan başta olmak üzere yönetim kurulu üyeleri ve meclis üyeleri  ağırladı.

Öncelikle MUTSO merkez hizmet binasında bir araya gelen heyetler burada bir görüşme gerçekleştirdiler. Toplantının açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı H. Koray Özcan, Torbalının önde gelen sektör temsilcilerini Muğla’da  ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade ederek, konuklara Odanın yapısı ve kapasitesi hakkında bilgi verdi. Sonrasında bir sunum gerçekleştiren Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan  Odanın projeleri ve çalışmaları ve ilin ekonomisinde etkili olan sektörler ile Muğla’daki yatırım olanaklarına ilişkin bir sunum gerçekleştirdi.

Vizyon ve çalışmaların kıyası, üyeler arası ticari işbirliklerinin artması adına bu ziyaretleri çok önemsediklerine vurgu yapan Torbalı TO Yönetim Kurulu Başkanı  Abdulvahap Olgun ise gerçekleştirdiği sunumunda Torbalı’nın il ve bölge ekonomisindeki konumu, ticaret hacmi, başta gelen sektörlerine yönelik detaylı bir bilgi verdi. Başkan Olgun Torbalı’nın sanayi üretiminde ülke sıralamasında 5’inci sırada olduğu ve İzmir ekonomisinin yüzde 44’ünü oluşturduğunu aktardı.

Odada yapılan toplantının ardından heyet Muğla Valisi Orhan Tavlı’yı ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü makamlarında ziyaret ederek, Muğla’da ve Torbalı’da faaliyet gösteren sektörlerin potansiyel işbirliklerine yönelik görüşmeler gerçekleştirdi.

Görüşmelerin ardından Muğla İli Arı Yetiştiricileri Birliğinin Arıcılık Müzesini ziyaret eden heyet sonrasında tarihi Arasta sokakları, Zahire Pazarı ve Şadırvan bölgesinde mini bir gezi gerçekleştirdi.

Heyetin öğleden sonraki programında firma ziyaretleri planlandı. Sırasıyla Muğla Petek, Ekip Araç Üstü Ekipmanları, Gara Guzu, Coante’yi ziyaret eden Torbalı heyeti, burada işletmelerin üretim kalemleri, süreçleri, işleyiş sistemleri ve kapasiteleri hakkında detaylı bilgi aldı.

Heyetin son durağı ise Yatağan’da yer alan MUTSO Zeytinpark oldu. Torbalı iş insanları burada Muğla’nın 13 ilçesine ait yöresel ve coğrafi işaretli ürünler hakkında detaylı bilgi alarak alışveriş yaptılar.

514

Haber görselleri