ALTERNATİF TURİZME ÖNEMLİ ADIM


MTP öncülüğünde düzenlenen Muğla İnfo Gezisine, Aydın, Denizli ve İzmir’den  seyahat acenteleri katıldı. Üç gün süren programda, Yatağan, Menteşe ve Marmaris’te kültür ve gastronomi turizminin tanıtılması kapsamında çalışmalar yapıldı.

Muğla Tanıtım Platformu (MTP) öncülüğünde, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) yürütücülüğünde,  Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe Belediyesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) destekleriyle, Aydın, İzmir ve Denizli’den seyahat acenteleri Muğla’ya geldi. 23-25 Haziran tarihlerinde düzenlenen program kapsamında, Menteşe ve Yatağan ilçeleri ağırlıklı olmak üzere, Muğla’da info gezi gerçekleştirildi.

TÜRSAB Marmaris Bölge Temsil Kurulu Başkanı Suat Esin ile TÜRSAB Muğla Temsilcisi ve MUTSO Meclis Üyesi Gürkan Tetik’in koordinatörlüğünde planlanan Muğla tanıtım gezisi kapsamında acente temsilcilerine, Stratonikeia, Bozüyük Pınarbaşı, Belen Kahvesi ve Değirmeni, Yeşilyurt, Damla Deresi Kanyonu, Kerimoğlu Türküsü Evi, Karabağlar Yaylası, Menteşe Kentsel Sit Alanı, Atatürk Heykeli, Üç Erenler, Çift Cumbalı Ev, Sekibaşı Hamamı, Zahire Pazarı, Yağcılar Hanı, Kurşunlu Cami, Arasta ve Şadırvan Meydanı, Ulu Cami, Şahidi Cami, Özbekler Evi, Şeyh Cami, Saatli Kule, Konakaltı Kültür Merkezi, Muğla Büyükşehir Belediye Binası, Müze ve Kütüphane Binası, Saburhane Meydanı, Apostol Hanı, Şaraphane, Değirmendere Kanyonu ve Mabolla Antik Kenti tanıtımı yapıldı. Acente sahipleri programın son gününde Marmaris’e geçerek burada tekne turu gerçekleştirdiler.

Muğla’nın kültür turizmi ve gastronomi turizmi açısından tanıtılması amaçlanarak planlanan gezi rotası, acente temsilcileri tarafından oldukça beğeni topladı.

Muğla Tanıtım Platformu (MTP)

Muğla Tanıtım Platformu (MTP); Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Menteşe Belediyesi, Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası ile TÜRSAB’ın önderliğinde oluşturulan ve Menteşe ilçesinde faaliyet gösteren çeşitli sivil toplum kuruluşlarının bir arada olduğu bir platformdur. MTP; Arasta bölgesinden başlamak üzere kentsel sit alanının yaşatılması ve canlandırılması, kültürel dokunun ve kültürel değerlerin korunması, sürdürülebilir turizm yaklaşımıyla gelişiminin ve tanınırlığının sağlanması suretiyle Menteşe ekonomisinin canlandırılması amacını taşımaktadır.

913

Haber görselleri