BURASI MUĞLA BURADA İŞ VAR


TOBB İkiz Kulelerde, Türkiye Ekonomi Şurası ve İstihdam Seferberliği Tanıtım Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) adına Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ve Muğla Ticaret Borsası (MTB) Yönetim Kurulu Başkanı Hurşit Öztürk katıldı.

İstihdam Seferberliği Tanıtım Toplantısı kapsamında konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 2019 yılında 2.5 milyon istihdam sağlanacağını söyledi. KOBİ’ler için yeni bir kredi paketi hazırlandığı müjdesini de veren Albayrak, “Bugün itibarıyla 67.348 KOBİ için 20,3 milyar TL kredi tamamlandı, yeni bir paket geliyor, bu hafta anons edeceğiz.” dedi.

Bakan Albayrak şunları kaydetti: “2019 yılında 2.5 milyon yeni istihdamı hayata geçireceğiz. Bugün Türkiye istihdam alanında devrimi yaşadığı bir günü yaşıyor. Hükümetimiz çok zor dönemde göreve geldi. Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında başlayan finansal dalgalanmaların etkisini en aza indirmek için güçlü duruş sergiledik. Bu süreçte uzun vadeli programlar hazırladık. Hedef ve stratejimizi belirledik ve çalışmalara hızla başladık. KOBİ, esnaf ve sanayicimiz gün be gün rahatlama hissediyor. 2009 yılından bu yana 10 milyon yeni istihdam oluşturuldu. Bölgesel istihdam teşviklerini bir yıl uzatma kararı aldık. 6 puanlık SGK teşviği 2019 yılında da devam edecek. KOBİ’lerimiz için 20 milyar liralık destek sağlandı.”

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ. https://tobb.org.tr/…/Kampa…/istihdamseferberligi/index.html

658

Haber görselleri