BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI İLK KEZ MUTSO MECLİSİNDE


MUTSO aylık olağan toplantısına konuk olan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Meclis Üyelerinin ve Meslek Komite Başkanlarının sorularını yanıtladı.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odasını (MUTSO)’nın 2018-2022 dönemi 53’üncü meclis toplantısı, Meclis Başkanı H. Koray Özcan’ın divan başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis Üyeleri ve Meslek Komite Başkanlarının katılımıyla 24 Mayıs Salı günü gerçekleştirilen toplantıya, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün konuk oldu. Meclis Başkanı Özcan, gündem maddelerine geçmeden önce sözü Başkan Gürün’e devretti.  Kürsüde MUTSO heyetine hitaben konuşan Başkan Gürün şunları kaydetti: “Muğla Belediye Başkanı olarak 23 yıllık görev süremde Muğla Ticaret ve Sanayi Odamızın meclis toplantısında ilk defa yer alıyorum ve bunun heyecanını yaşıyorum. Oda’nın tarihi, geçmişte hizmet eden çok değerli arkadaşlarımız ve gelinen nokta göz önünde bulundurulduğunda Odanın kurumsal bir yapıya kavuştuğu aşikar. Her sektörün burada kendisini ifade edebildiği ve kendi sorunları ile ilgili konulara dile getirdiği, ve bu sorunların çözümü noktasında görüş alışverişinde bulunulan kıymetli bir ortam. Bu kapsamda Muğla’nın böyle bir Oda’ya sahip olmasından belediye başkanı olarak bende çok büyük bir keyif alıyorum.”

Başkan Gürün: “Muğla’yı geleceğe üç ayak üzerinde taşıma gerekiyor.”

“Muğla’da ana konu turizm. Tarım ve hayvancılık yıllardır başat olarak birlikte gidiyordu ama görünmüyordu. Şimdi tarım, hayvancılık ve turizm olarak geliyor. Ama Muğla’yı üç ayak üzerinde geleceğe taşımak gerekiyor. Bunlardan ilki turizm kenti Muğla. Ama turizmin kıyı, kültür ve sağlık turizmi de dahil her çeşidi olmalı. İkincisi tarım ve hayvancılık kenti Muğla. Üçüncüsü ise kültür kenti Muğla. Sahip olduğumuz medeniyetler katmanlarında arkeolojik zenginliklerimizi belli bir plan çerçevesinde tespit ederek sunulacak hale getirmemiz gerekiyor. Ayrıca yememiz, içmemiz, dilimiz, müziğimiz, dokumamız her türlü kültürümüzü kapsamalı. MUTSO’nun markalaşma çalışmalarında yaptığı coğrafi işaret çalışmalarını da bu kapsamda çok kıymetli buluyorum.”

Başkan Gürün ayrıca Büyükşehir Belediyesinin yapmakta olduğu projeler, sosyal alanlarda sürdürdüğü çalışmalar ile de ilgili detaylı bilgilendirmede bulundu.

Başkan Gürün son olarak şunları kaydetti: “Muğla’nın 2021 yılında ödediği vergi yaklaşık 6 milyar lira. Vergi sıralamasında 18’inci iliz. 2021 yılında merkezi hükümetin Muğla’ya yaptığı yatırım 384 milyon 186 bin lira. Bu resmi kayıtlardan alınan rakamlar. Alınan yatırımlar sıralamasında 34’üncü sıradayız. Ödediğimiz vergiye göre aldığımız yatırım %6,47 oranında.  Burada bir adaletsizlik söz konusu. Biz yatırım yapıldıkça daha çok katkı sağlayacak kapasiteye sahibiz. Bunun kurumlarca da dile getirilmesi gerekmekte.”

Başkan Gürün’e katılımları ve açıklamaları nedeniyle teşekkür eden Meclis Başkanı H. Koray Özcan, “Büyükşehir Belediyemiz, Valiliğimiz, Üniversitemiz bizim her zaman en büyük paydaşlarımız arasında yer alıyor.  Muğla ticari hayatının mensuplarının, ticaretlerini rahat yapabilecekleri imkanlara kavuşmak ile ilgili talepleri oluyor. Biz özellikle yatırımcıların yatırım yapabilecekleri arazilerin sağlanmasını talep ediyoruz. Bu konuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ticaret ve Sanayi Odası olarak, gerek Büyükşehir Belediyesinden gerekse faaliyet alanımızda bulunan tüm ilçe belediyelerimizden, özellikle ticari hayatı ilgilendiren konularda mutlaka ticari hayat açısından o karara bakışın nasıl olduğu ile ilgili görüşlerimizin alınmasını meclisimiz olarak talep etmekteyiz.” ifadelerine yer verdi.

Açıklamaların ardından Başkan Osman Gürün Meclis Üyeleri ve Meslek Komite Başkanlarının sorularını cevapladı.

Toplantı gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlanması ve sonrasında Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan’ın aylık faaliyetlere ilişkin sunumunun ardından sona erdi.

470

Haber görselleri