CARETTALARLA DÖRDÜNCÜ KEZ KULAÇ ATTILAR


Dalyan İztuzu Turizm Tanıtım Derneği tarafından MUTSO’nun destekleriyle Muğla’nın Ortaca ilçesinde bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Uluslararası Dalyan Açık Su Yüzme Yarışına katılan 420 sporcu İztuzu Plajının sahilinde Caretta Caretta’larla yüzdü. 

Dalyan İztuzu Turizm Tanıtım Derneği tarafından Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO)’nın destekleriyle Muğla’nın Ortaca ilçesinde düzenlenen, 4’üncü Uluslararası Dalyan Açık Su Yüzme Yarışması 28 Nisan Pazar günü İztuzu Plajı’nda gerçekleştirildi.

“Caretta Carettalarla yüzüyorum” temasıyla bu yıl 2 bin 500 ve 5 bin metrelik iki parkurda gerçekleştirilen yarışa, erkek ve kadınlarda farklı yaş kategorilerinde, çeşitli ülkeden 11’i engelli 420 sporcu katıldı. Yarışlar için sporcu ve aileleriyle beraber yaklaşık 3 bin kişi Dalyan’a geldi. Turistlik mahallede otellerin yüzde 90’ı doldu.

Etkinlikte, Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir, Ortaca Kaymakamı Oktay Erdoğan, Ortaca İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Evren Ekmekçi, DALKO Başkanı Arif Yalılı, MUTSO Meclis Başkanı H. Koray Özcan, Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, Meclis Başkan Yardımcısı Miraç Cin, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Sedat Tuncer ile Mustafa Murat Can, Meclis ve Yönetim Kurulu üyeleri ile Komite Başkanları yer aldı.

Organizasyonda, genel klasman 5 bin metre erkeklerde Timuçin Gülaç, kadınlarda Elif Özgüvenç ve 2 bin 500 metre erkeklerde Ahmet Merev, kadınlarda Nesrin Özgün birinci oldu.

Yaptığı açıklamada, Dalyan ve Datça’nın alternatif turizm çalışmaları kapsamında ilin aydınlık yüzü olduğunu vurgulayan MUTSO Meclis Başkanı H. Koray Özcan şunları kaydetti: “ Her yıl özverili bir ekiple birbirinden farklı etkinliklere ev sahipliği yapıyor, ulusal ve uluslararası katılımla, siz değerli konuklarımızı ilimizde ağırlıyoruz. MUTSO olarak böylesi önemli organizasyonların paydaşı olmaktan onur duyuyoruz. Turizm sezonunun uzaması ve bölgemizdeki canlılığın artması tanınırlık, markalaşma ve ekonomi açısından çok önemli. Çalışmalarımızı ve desteklerimizi bu bilinç ile sürdürüyoruz. Ortaca Kaymakamlığı, Ortaca Belediyesi, Dalyan İztuzu Turizm ve Tanıtım Derneği ve Odamız Komite Başkanı Mehmet Çobanoğlu başta olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, yarışlar için yut içi ve dışından gelen misafirleri Muğla’da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi. MUTSO olarak ilçelerde hayata geçirilen alternatif turizm çalışmalarını önemsediklerini ve desteklediklerini belirten Ercan, “Amacımız 4-5 ayla sınırlı olan turizm sezonunu, alternatif turizm faaliyetleriyle daha uzun süreye çıkartmaktır. Muğla, doğası, ılıman iklimi, temiz havası ve insan kaynağı ile bu tarz etkinliklere ev sahipliği yapmaya oldukça müsait.” dedi.

Dalyan İztuzu Turizm Tanıtım Derneği Başkanı Mehmet Çobanoğlu da organizasyonun amacına ulaştığını vurgulayarak, her yıl daha da kaliteli hale geldiğini dile getirdi.

Turizmin 12 aya yayılması amacıyla çalıştıklarını anlatan Çobanoğlu, “Bu tür etkinlikleri düzenleme amacımız, bölge ikliminin sunduğu avantajlar sayesinde, doğa harikası Dalyan’ı hak ettiği seviyeye yükselterek, turizmini on iki aya çıkarmaktır. İki günlük olan bu aktivite, bölgemize gelen sporcularımız ve yakınlarının bölgemizden güzel anılarla ayrılmasını sağlamak adına çeşitli etkinliklerle renklendirilmektedir.” dedi. Çobanoğlu, sezona güzel bir başlangıç yapmak istediklerini belirterek, “Dalyan’a bu etkinlikte yaklaşık 3 bin ziyaretçi geldi. Bu da açık olan otellerimizin yüzde 90’ı doldu.” dedi.

730

Haber görselleri