DİSLEKSİ FARKINDALIK SEMİNERİ DÜZENLENDİ

KGK tarafından düzenlenen Disleksi Farkındalık Semineri büyük beğeni topladı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesinde, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) koordinatörlüğünde çalışmalarını sürdüren Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) İl İcra Komitesi, toplumsal farkındalık gerektiren konulara yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda 29 Kasım Perşembe akşamı düzenlenen Disleksi Farkındalık Semineri yoğun ilgi gördü.

“Disleksi bir hastalık, bir zihinsel gerilik yada bir dahi hastalığı değildir.” diyen Sınıf Öğretmeni ve Özel Eğitim Öğretmeni olan Aylin Bal tarafından verilen seminerde, özel öğrenme güçlüğü nedir / ne değildir, özel öğrenme güçlüğü belirtileri ve çeşitleri nelerdir, disleksi ile birlikte görülen diğer problemler nelerdir ve dislektik çocuklara nasıl yardımcı olunabileceği konuları aktarıldı.

Ebeveynlerin ve öğretmenlerin yoğun ilgi gösterdiği seminere yaklaşık 70 kişi katıldı.