GÜÇLÜ MUĞLA LOBİSİ İÇİN BİR İLK


Muğla Odaları ve Borsa ortak toplantısı bu yıl ilk kez Muğla Milletvekillerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda Muğla’nın ortak sorunları ve çözüm önerileri görüşülerek görüş alışverişinde bulunuldu.

 Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’ne bağlı Muğla Odaları, Borsa ve Deniz Ticaret Odaları, 2006 yılından bu yana 3 ayda bir düzenledikleri Odalar ortak toplantısını bir ilk ile gerçekleştirdi. Muğla Milletvekillerinin katıldığı toplantıda AK Parti Milletvekilleri Yelda Erol Gökcan ve Mehmet Yavuz Demir, CHP Milletvekilleri Süleyman Girgin, Mürsel Alban, Burak Erbay ve Suat Özcan, İYİ Parti Milletvekili Metin Ergun yer aldı. Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO), Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO), Marmaris Ticaret Odası, Milas Ticaret ve Sanayi Odası, Bodrum Ticaret Odası ve Deniz Ticaret Odalarının Başkanlarının katılımıyla; Muğla Ticaret Borsası ev sahipliğinde 26 Ekim Cuma günü gerçekleştirilen toplantı Muğla için bir ilk niteliği taşıdı.

7 Milletvekili İlk Kez Bir Arada

 Tüm partilerin katılımıyla yedi Muğla Milletvekili böyle bir platformda ilk kez bir araya geldi. Geniş bir katılımla gerçekleştirilen toplantı, oldukça ilgi çekti. Muğla’nın ortak sorunlarına yönelik fikirlerin ve çözüm önerilerinin görüşüldüğü toplantıda bir konuşma gerçekleştiren MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan şunları kaydetti: “Bugün burada ilimiz ve bölgemiz adına bir ilki gerçekleştiriyor olmanın heyecanını yaşamaktayım. İlk defa tüm partilerimizin milletvekilleri ve reel sektör temsilcileri olarak, bugüne kadar olmayan, güçlü bir Muğla lobisiyle, Muğla’nın sorunlarını ve yapılabilecekleri konuşmak için bir aradayız. Elbette ki iç içe geçmiş pek çok sorunumuzun tek ve kolay bir çözüm yolu yoktur. Sürdürülebilir çözüm ancak uzun vadede ve merkezi ve yerel yönetimlerin işbirliği ile sağlanabilir. Bu kapsamda ilimiz adına verimli bir toplantı olmasını umut ediyorum.”

Toplantı, milletvekillerinin, Oda başkanlarının ve katılımcıların aktardığı sorunların ve çözüm önerileri noktasında fikir alışverişi ile sürdü.

 

 

741

Haber görselleri