İSTİHDAM FUARINA YOĞUN KATILIM


İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından organize edilen 3. İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sayın Osman Arıkan Nacar’ın katılımıyla Üniversite çatışı altında gerçekleştirildi.

Muğla Valiliği öncülüğünde, Muğla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) tarafından organize edilen 3. İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı, 29 Mart Çarşamba günü Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlendi.

Fuarın açılışına Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Menteşe, Köyceğiz, Ortaca, Dalaman, Marmaris, Yatağan, Kavaklıdere ve Ula Kaymakamları, İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Osman Arıkan Nacar, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, İŞKUR İl Müdürü İlyas Sarıyerli, kurum müdürleri, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Dişcigil, toplum yararına program kapsamında çalışanlar, lise ve üniversite öğrencileri, mesleki eğittim kapsamındaki kursiyerler, işveren temsilcileri ve iş arayanlar katıldı.

Fuarın açılış konuşmasını yapan İŞKUR İl Müdürü İlyas Sarıyerli, “Çalışma hayatında milli seferberlik ilan edildi, ezber bozuldu. Kavaklıdere’den Datça’ya, Seydikemer’den Bodrum’a ilimizin 4 bin yanında bu seferberliği nüfuz ettirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İŞKUR olarak işçimizin ve işverenimizin her zaman yanındayız.” dedi.

Açılış konuşmaları kapsamında sahneye davet edilen MUTSO Başkan Yardımcısı Mehmet Dişcigil, şunları kaydetti: “Bizler tüm Türkiye’de faaliyet gösteren Odalar ve Borsalar olarak, bölgelerimizde iş ve yatırım ortamını iyileştirmek üzere, tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızla bir arada çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bugüne kadar istihdamda en önemli sıkıntılardan biri işveren üzerindeki vergi ve SGK primi gibi maddi yüklerdi. Yapılan düzenlemelerle yeni istihdamda işveren yükü hafifletildi.  Bunun da işverenimize büyük bir avantaj sağladığını düşünüyoruz. İstihdam seferberliği kapsamında Muğla ilinde hedefimiz, yılsonuna kadar 30 bin kişiye istihdam sağlamak. İŞKUR İl Müdürlüğümüzden aldığımız verilere göre, Mart ayı içerisinde seferberlik kapsamında 8 bin kişi işe yerleştirildi. 1 ay kadar kısa bir sürede yakaladığımız bu rakam oldukça önemli. İş dünyasını temsilen bizler, 30 bin kişi olarak hedeflenen bu rakamın, turizm sezonunun açılmasıyla birlikte yılsonunu beklemeden gerçekleşeceğini, 40 bin hatta 50 binlere rahatlıkla ulaşılacağına inanıyoruz. Ekonomide yaşanan sıkıntıların birlik ve beraberlik içinde aşılabileceğine inanıyoruz. Hep birlikte, her zamankinden daha çok çalışmamız gerektiğinin bilincindeyiz. Bizim en büyük zenginlik kaynağımız, girişimcilerimiz, işadamlarımız, tüccar ve sanayicilerimiz olarak sizlersiniz.”

Sonrasında kürsüye davet edilen Müsteşar Yardımcısı Osman Arıkan Nacar, “bu seferberlik istihdam, kalkınma, yatırım amaçlı bir seferberliktir” diyerek şunları kaydetti: “Seferberlik kapsamında 81 ilde 35 bin ziyaret yapıldı. Türkiye OECD ülkeleriyle kıyaslandığında genç nüfusu yoğun, aktif iş gücüne sahip bir ülke. Bu kapsamda gençlerin istihdamına yönelik çalışmalarımız sürüyor. Ancak ne yazık ki 18-24 yaş arasında çalışma şevki, azmi ve iradesi yok. Muğla’da şuanda 18 bin boş pozisyon var.”

Müsteşar Nacar’ın ardından sahneye gelen Vali Amir Çiçek şu açıklamalarda bulundu: “İnsan odaklı hizmetlerin başında istihdamı arttırmak ve işsizlik oranını düşürmek gelir. Vali olarak ben ve arkadaşlarım işverenlerle buluşarak istihdam seferberliği kapsamında yapılan çalışmaları aktardık. Yoğun çalıştık diye kaybettiğimiz hiçbir şey olmadı. Hedefimiz 30 bindi ancak bunu aşacağız. Çünkü Ticaret Odalarımız, STK’larımız  ve kamu kurum kuruluşlarımız buna el attı, destek verdi.”

Konuşmaların ardından istihdam sağlayan işletmeler ve mesleki eğitim programına katılanlara Vali Amir Çiçek ve protokol üyeleri tarafından ‘Teşekkür Belgesi’ verildi. İstihdam Seferberliğine verilen katkılar nedeniyle Muğla Ticaret ve Sanayi Odasına verilen teşekkür belgesini Oda adına Başkan Yardımcısı Mehmet Dişcigil aldı. Ödül töreninin ardından Vali Çiçek, protokol üyeleri ile birlikte işçi istihdam etmek isteyen özel sektör temsilcilerinin ve sivil toplum kuruluşlarının stantlarını gezdi.

1142

Haber görselleri