KARAKUŞ: “GÜVENLİĞİN OLMADIĞI YERDE TİCARET MÜMKÜN DEĞİL”


MUTSO, güven ve huzur ortamında geçen 2017 yılı için, düzenlediği basın toplantısında Muğla Valisi Esengül Civelek’e, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya’ya ve İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel’e, iş dünyası adına  teşekkürlerini sundu.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu, 8 Ocak Pazartesi günü bir toplantı organize etti. İlin güvenlik güçlerine teşekkür amaçlı düzenlenen toplantıda Muğla Valisi Esengül Civelek, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya’ya, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel ve Muğla basını yer aldı. Ayrıca ev sahibi olarak MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, Başkan Yardımcıları Mustafa Ercan ve Mehmet Dişcigil, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Karataş, Ferudun Öztürk, Hasan Şahin, Sedat Tuncer hazır bulundu.

Toplantının açılış konuşmasını yapan MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, şunları kaydetti: “Hepinizin bildiği gibi geçtiğimiz yıl ve turizm sezonu güvenlik içinde geçti. İlimize sızan teröristlere yerinde ve zamanında yapılan müdahaleler sonucu her hangi bir olumsuz durum ile karşılaşmadık. Yine geçtiğimiz hafta sonu yılbaşı gecesi her hangi bir tehlikeye mahal verilmeden güvenli bir şekilde kutlandı. Şimdi önümüzde yeni bir turizm sezonu var. Güvenlik bizim gibi turizm ile beslenen bir il için son derece önemli. Güvenlikte yaşanan en ufak bir aksaklık, hem gelecek olan turistleri engelliyor, hem de dolaylı olarak ilimiz ekonomisini ciddi bir hasara uğratıyor. Ticaretin gelişmesi ve ekonominin zarara uğramaması için öncelikle güvenli bir ortam gerekiyor. Güvenliğin olmadığı yerde ticaret, ticaretin olmadığı yerde zenginleşmek mümkün değil. Gerek geçmişteki başarılı tutumlar gerekse sürdürülen özverili çalışmalar nedeniyle, Muğla Valisi Sayın Esengül Civelek hanımefendiye, İl Jandarma Komutanı Sayın Tuğgeneral Coşkun Sel’e, İl Emniyet Müdürü Sayın Hakan Çetinkaya’ya ve tüm güvenlik güçlerimize, iş dünyası adına teşekkürlerimizi sunuyoruz. Muğla Ticaret ve Sanayi Odası ve Muğla iş dünyası olarak her zaman güvenlik güçlerimizin yanında olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Ayrıca 2018 yılında uyuşturucu ile mücadele konusunda yoğunlaşacak olan çalışmalar için şimdiden başarılar diliyoruz. Son olarak basın mensuplarımızın, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü şimdiden kutluyor, ilimizde yaşanan gelişmeleri, tarafsız ve sıcağı sıcağına takip konusunda özverili çalışmalar nedeniyle sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

Başkan Karakuş’un açılış konuşmasının ardından konuşan Vali Esengül Civelek, “Muğla Ticaret ve Sanayi Odasının  her zaman her alanda olduğu gibi, ilimiz asayiş ve emniyetinin sağlanmasında güvenlik güçlerimize ve bizlere verdikleri destekler nedeniyle teşekkür ederim. Duyarlılık, işbirliği ve gönül birliğiyle, Muğla’nın layık olduğu en iyi hizmeti verebilmek amacıyla elimizden gelen her çalışmayı yürütüyoruz. Başkanımızın da bahsettiği  gibi 2018 yılı ilimiz için uyuşturucu ile mücadele yılı olacak. Muğla’mız  huzur dolu bir olmasına rağmen, tehdit olarak gördüğümüz bu konuda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Yeryüzü cenneti olan Muğla’mızın imajına herhangi bir gölge düşmemesi adına çalışmalarımızı sürdürürken, bizlerle bir olan, birlik olan basınımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Toplantı çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.

976

Haber görselleri