‘KEFAL DALYAN’DA YENİR’


Birinci Dalyan Kefal Balığı Festivali geniş ve çoşkulu bir katılım ile gerçekleştirildi. Düzenlenen kefal balığı avlama yarışmasında ilk üçe giren yarışmacılar ödül almaya hak kazanırken, festival Çelik ve Gülçin konserleriyle sürdü.

Bu yıl ilk kez düzenlenen Dalyan Kefal Balığı Festivali 18 Şubat Cumartesi günü Dalyan’da; Ortaca Belediyesi, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO), DALKO Dalyan Su Ürünleri Kooperatifi ve Dalyan İztuzu Turizm ve Tanıtım Derneği (DALYAN TANITIM) organizasyonuyla düzenlendi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği festivalde Vali Amir Çiçek, İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Cumhur Çoban, Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, Ortaca Kaymakamı Fatih Ürkmezer, MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, Dalyan Tanıtım Derneği Başkanı Sezgin Yiğit, MUTSO Yönetim Kurulu ve Meclisi adına Mustafa Ercan, Mevlüt Acar, Salih Atayolu, Hasan Şahin, Fatih Dağdelen, Habil Muslu, Yusuf Kayacık, Recai Keçeci ve Taner Kapçı yer aldı.

Sabah saatlerinde balık avı yarışması ile başlayan etkinlikler ödül töreni ile sürdü. Ödül töreni öncesinde bir konuşma gerçekleştiren Başkan Karakuş, “Dalyan Türkiye’nin en güzel köşelerinden birisi. Muğla tümüyle Türkiye’nin en güzel bölgesi. Bizim bölgemizde turizm 4-6 aya sıkışmış durumda. Ama biz bu turizmi yılın 12 ayına yaymak için çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Dalyan bu konuda kendisini aşmak üzere. Üç yıldır yaklaşık 5-6 etkinlikle, turizm sezonunu gittikçe uzatmış durumda. Her etkinlikte otellerimiz doluyor, restoranlarımız doluyor, Dalyan’da bir hareket bir sinerji meydana geliyor. Bu konuda Dalyan Tanıtım Derneğimize, Ortaca Belediyemize ve en önemlisi Sayın Valimize çok teşekkür ediyoruz. Biz önümüzdeki yıllarda bu turizm sezonunu mutlaka 12 aya yayacağız. Bu konuda Türkiye’nin tüm fuarlarında ve tüm dünyada bölgemizi tanıtıyoruz. Katılım ve destekleriyle bugün burada olan herkese teşekkür ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Törende konuşan Vali Amir Çiçek ise, “Koşu, yüzme, tekne, yürüyüş… Aklınıza ne geliyorsa mümkün olduğu bir yerdesiniz. Kanalıyla, İztuzu’yla, Kaunos’uyla, narenciyesiyle Türkiye’nin en önemli beldelerinden birindeyiz. Dalyan pek yakında organik tarım ile de anılmaya başlayacak. Bu kadar güzellik içerisinde neden 4 ay tatil yapalım? Neden 12 ay burada olmayalım? Niçin bölgemizi daha da güzelleştirmeyelim? Muğla’da bu alanda tüm kurumlarımız ve Sivil Toplum Kuruluşlarımız ile bir ortak akıl yakaladık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Vali Amir Çiçek, konuşmasının ardından, kefal avı yarışmasında ilk üçe giren vatandaşları tebrik ederek ödüllerini takdim etti. Ödül töreninin ardından festival şarkıcı Çelik ve Gülçin konserleriyle ve ücretsiz kefal dağıtımıyla sürdü.

1402

Haber görselleri