KOCADON’DAN MUTSO’YA ZİYARET


CHP’den Büyükşehir Belediye Başkanı Aday Adayı olan Mehmet Kocadon, MUTSO’yu ziyaret etti.

Mart yerel seçimleri için Cumhuriyet Halk Partisinden Büyükşehir Belediye Başkanı Aday Adayı olan Mehmet Kocadon, seçim çalışmaları kapsamında, 15 Kasım Perşembe günü Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO)’yu ziyaret ederek yöneticiler ile görüştü. Kocadon’u ve beraberindeki heyeti, MUTSO Meclis Başkanı H. Koray Özcan ve Yönetim Kurulu Başkanı  Mustafa Ercan başta olmak üzere Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis Üyeleri ağırladı.

Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan’ın Odanın yapısı ve çalışmaları kapsamında kısaca bilgi vermesinin ardından söz alan Mehmet Kocadon, 1992-99 yılları arasında Bodrum Ticaret Odasında farklı görevler aldığını ve 1999 yılından itibaren Belediye Başkanı olarak görev yaptığını ifade etti. Kocadon şunları kaydetti: “Odacılıktan gelen biri olarak Odaların durumunu, potansiyelini, gücünü ve sıkıntılarını biliyorum. Belde, ilçe ve yarımada Belediye Başkanlığı yapmış biri olarak Belediyelerin sorunlarını da yakından biliyorum. Bodrum’u bir marka yaptık ve son 10 yıldır milyonları yönetiyorum. Özel sektörden gelen biri olarak da borçlanmaktan ve yatırım yapmaktan korkmuyorum.”

Kocadon’un açıklamalarının ardından Oda olarak taleplerini ileten Meclis Başkanı H. Koray Özcan, “Bizler Muğla Odaları olarak işletmelerin ve esnafın sesiyiz. Esnafımızın sorunlarını ve beklentilerini en yakından biz biliyoruz. Bu nedenle Odalar olarak, Muğla için yapılacak tüm planlamalarda paydaş olmak istiyoruz. Sonradan dahil olarak sorun iletmek yada düzelttirmek için mücadele vermek yerine, planlama esnasında yer alırsak, güç ve fikir birliği ile ilimiz için en faydalı, sonuç odaklı çalışmaları gerçekleştirebileceğimize inanıyoruz. Bu konuda, her platformda olduğu gibi tüm aday adaylarına da bu talebimizi iletiyoruz ve söz istiyoruz. Ayrıca, ulusal indirimli zincir mağazalarının resmi kayıtları, merkezlerinin bulunduğu illerde olduğu için odalarımız ve belediyelerimiz, vergilerden mahrum olmaktadırlar. İlimizden sağlanan kazançlar ilimize fayda sağlamamakla beraber esnafımız ile haksız rekabet oluşturmaktadır. Bu konuda tüm belediyelerimizin  ortak bir çalışma yürütmesini talep etmekteyiz.” dedi.

Meclis Başkanı Özcan’ın açıklamalarına ilaven, Yönetim Kurulu Üyesi Selma Ünal, Muğla’nın iki uç noktası olan Bodrum ve Datça arasındaki feribot seferberlerinin sıklaştırılması ve karayolu taşımacılığında iyileştirmeler yapılması gerektiği konusunda açıklamalar yaptı.

Ziyaret, Muğla’ya yönelik karşılıklı fikir alışverişleri ile sona erdi.

716

Haber görselleri