KOSGEB DESTEKLERİ BANKALARLA GÖRÜŞÜLDÜ


KOSGEB 2017 Yılı Kredi Faiz Destekleri hakkında düzenlenen toplantıda bankaların temsilcileri ile fikir alışverişinde bulunuldu.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) 2017 Yılı Kredi Faiz Destekleri hakkında, Muğla Valisi Amir Çiçek’in başkanlığında bir toplantı gerçekleştirildi. 31 Mart Cuma günü Muğla Valiliği 75. Yıl Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıda Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç, KOSGEB İl Müdürü Gökhan Akaydın, İŞKUR İl Müdürü İlyas Sarıyerli, Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Şükrü Ayyıldız, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Dişcigil başta olmak üzere Muğla’da faaliyet gösteren bankaların temsilcileri katıldı.

“Esnafımızın, yatırımcımızın bir desteğe ihtiyacı var. Burada hepimizin bir rolü var. Bu toplantıda ana konumuz, hükümetimizin ve bankalarımızın sağladığı krediler ve bu kredilerin sahaya iyi ve zamanında yansıması. Eksiklerimiz varsa düzeltmeliyiz.” diyen Muğla Valisi Amir Çiçek sözü KOSGEB Müdürü Gökhan Akaydın’a bıraktı. Akaydın şunları kaydetti: “2017 Yılı 0 Faizli Kredi Desteği programımız kapsamında 9 bini aşkın firma bu destekten yararlanmaya hak kazandı. Ancak bu firmaların şuana kadar 2 bin 200 tanesine kredi kullandırıldı. Bakanlığımızın bizden beklentisi, onayı çıkmış firmaların biran önce bu destekten yararlandırılması. Bu kapsamda bir uygulama birliği oluşturmak, bu sürecin sağlıklı bir şekilde tamamlanmasını sağlayacaktır. Biz KOSGEB olarak elimizden gelen desteği vermeye hazırız.”

Sonrasında söz alan MUTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Dişcigil, Oda olarak, TOBB Nefes Kredisi kapsamında bir çalışma yürütüldüğünü ve bütçe çerçevesinde piyasaya 15 milyon liranın üzerinde giriş yapılmasının sağladığını kaydetti.

ESOB Başkanı Şükrü Ayyıldız ise, esnafa can suyu olması için hazırlanan bu desteklerden yeterince yararlanılamadığına vurgu yaparak şunları kaydetti: “Daha önce kredisi veya senedi 1 defa gecikmiş ve üzerinden 10 yıl geçmiş olmasına rağmen hala bu nedenlerle kredi alamayan esnafımız var. Üstelik bu gibi durumlarda kefil de kabul edilmiyor. Bu sıkıntıların aşılması gerekiyor. Bankalarımızdan bu yardımı almak durumundayız.”

“Bankada saklanan paranın kimseye faydası olmaz. Paranın piyasada sönmesi lazım.” Diyen Vali Amir Çiçek banka müdür ve temsilcilerine söz verdi.

Karşılıklı fikir alışverişi yapılan ve önerilerin sunulduğu toplantıda banka temsilcileri, KOSGEB tarafından verilen kredi faiz desteğinin vatandaşlar tarafından yanlış anlaşıldığını, KOSGEB’den onay alındığı takdirde kredinin hazır olduğunun düşünüldüğü, bu algının değiştirilmesi gerektiğini vurguladı.

1211

Haber görselleri