KURAKLIĞA DİKKAT ÇEKMEK İÇİN KULAÇ ATTILAR


Hava sıcaklığının 20 derece olduğu Datça’da düzenlenen Açık Deniz Kış Yüzme Maratonuna Türkiye’nin çeşitli illerinden 500 sporcu katıldı. Maratona katılan yüzücüler, “Kuraklık Bir Kulaç Kadar Yakın, Suyuna Sahip Çık” sloganıyla kuraklığa dikkat çekmek için yüzdüler.

 Datça Kaymakamlığı, Datça Belediyesi, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) ile Muğla Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde düzenlenen maratona Türkiye’nin çeşitli illerinden 500 sporcu katıldı. Bu yılki teması “Kuraklıkla Mücadele” olarak belirlenen Datça Açık Deniz Kış Yüzme Maratonu Kumluk Plajı’ndan başladı. Maratonda yüzücüler, plaj ile Fener Adası arasındaki 3 kilometrelik uzun ve plaj ile Club Datça Tatil Köyü iskelesi arasındaki 1,5 kilometrelik kısa parkurlarda mücadele etti. Maratona çok sayıda engelli yüzücü de katıldı.

Hava Sıcaklığı 20 Derece

 Hava sıcaklığının 20 derece olduğu Datça’da çok sayıda vatandaş da yüzücülere alkışlarla destek verdi. Muğla Valisi Esengül Civelek, yüzme yarışının bu seneki temasının  “Kuraklık Bir Kulaç Kadar Yakın, Suyuna Sahip Çık” olduğuna işaret ederek, “Bu sene seçilen tema çok anlamlı.  Hayatımızda suyun önemine dikkat çekmek için yapılan çalışmalar önemli. Bu tür etkinliklerle bölgemizde turizmi 12 aya yaymış olacağız” dedi.

MUTSO Başkanı Bülent Karakuş ise maratonun, rekabetin ötesinde dostluk ve barış mesajları içerdiğini anlatarak, “Bu yüzme yarışını 12 yıldır aralıksız yapıyoruz. Amacımız tabi ki bölgemizde turizmi 6 aydan daha uzun süreye uzatmak. 12 ay boyunca turizm yapılabilecek hale getirmek. Bu sene yüzücüler kuraklığa dikkat çekmek için yüzdüler. Buraya gelen yüzücüler Datça’nın gönüllü tanıtım elçileri oluyorlar. Burada sadece yarışıp derece almaya gelmiyorlar. Hem bu havayı solumak, bu ortamda bulunmak hem de sonrasında gittikleri yerlerde Datça’nın güzelliklerini çevrelerine anlatıp Datça’nın turizmde hak ettiği yere gelmesini sağlıyorlar. Geçen hafta yaptığımız badem çiçeği festivali de yoğun ilgi gördü.” ifadelerini kullandı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, yaptığı açıklamada, bu yıl 12’ncisi düzenlenen maratonun Türkiye’de ilk ve tek olduğunu söyledi.

Gürün, “Burada insanlar sevgi içerisinde, hoşgörü içerisinde birbirlerine yaklaşıyorlar. Burası bir barış kenti. Buradan Akdeniz ve Ege’nin birleştiği tam köşeden Akdeniz’e ve bütün ülkeye barış kulaçları atılıyor.” dedi.

Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar ise şunları kaydetti: “Bugün kış yüzme maratonunun 12’ncisini yapıyoruz. 12 yıl önce 13 kişiyle başlatmış olduğumuz bu yüzme maratonunu 12 yıl sonra bugün 500’e yaklaşık yüzücümüzle bu Datça’nın Şubatın 24’ünde denizin sıcaklığının Datça’nın güzelliğinin farkındalığını hep beraber yaşamak istiyoruz yaşatmak istiyoruz.  Bu sene yüzme maratonunun teması su. Devlet su işlerinin yaptığı araştırmaya göre 10 yıl önce kişi başına düşen 4 ton su bugün kişi başına 1480 kg. düşüyor. Her geçen gün su rezervlerimiz azalıyor. 80 milyon nüfus ayda 1 litre tasarruf yapsa yılda 960 milyon ton yapıyor. Buda büyük bir değer. Bunun için şimdiden suyun önemini gelecek nesillere de aktarma adına bu konuda farkındalık yaratmak istiyoruz.”

Datça Kaymakamı Vehbi Bakır ise etkinlikte emeği geçenlere teşekkür etti. Yarışlar sonunda katılımcılara madalya verildi.

1054

Haber görselleri