MECLİS’İN GÜNDEMİ EKONOMİ VE KARABAĞLAR YAYLASI OLDU


MUTSO Meclisi aylık olağan toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda gündemi ekonomi ve MTA’nın kömür arama çalışması  ile gündeme gelen Karabağlar Yaylası oluşturdu.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) aylık olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı H. Koray Özcan’ın öncülüğünde 27 Ağustos Salı günü gerçekleştirildi. Toplantıda Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, Meclis Üyeleri, Yönetim Kurulu Üyeleri, Disiplin Kurulu Başkanı ve Meslek Komite Başkanları hazır bulundu.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı H. Koray Özcan, Türkiye genelinde, 2019 yılının ilk altı aylık ekonomik verilerinin, bir önceki yılın aynı dönemine ait verileri ile kıyasına ilişkin bir sunum gerçekleştirerek Meclis Üyelerini bilgilendirdi. Başkan Özcan ayrıca, bu kapsamda bir çalışmanın önümüzdeki ayın meclis toplantısında Muğla özelinde değerlendirileceği bilgisini verdi.

Açılış konuşmasının ardından gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Toplantı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan’ın aylık faaliyet raporu sunumu ile sürdü.

Toplantının dilek ve temenniler bölümünde, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü tarafından Karabağlar Yaylasında kömür arama çalışmaları kapsamında konuşan Meclis Başkanı Özcan şunları kaydetti: “Şuanda Karabağlar Yaylası ile ilgili olarak kamuoyunda çok fazla bilgi kirliliği söz konusu. Konuyu yakından takip ediyor ve detayları ve gelişmeleri en yetkili ağızlardan almaya özen gösteriyoruz. Karabağlar Yaylası yalnızca Menteşe’nin değil tüm Muğla’nın ortak kültürel mirasıdır. Ekonomi çok önemlidir ancak Kültürel miras her şeyden çok daha kıymetlidir. Bu konuda tüm Muğla ile birlikte elimizden gelen her şeyi yapmak için hazırız olduğumuzu ifade etmek istiyorum.”

 

608

Haber görselleri