MEKOD, TAŞINMAZ TİCARETİ YÖNETMELİĞİNİ KONUŞTU


Muğla Emlak Müşavirleri Derneği (MEKOD), 5 Haziran 2018 tarihinde yürürlüğe giren Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği kapsamında bir toplantı düzenledi. Toplantıda ayrıca kuruluş onayı verilen Muğla Emlak Danışmanları Meslek Odasının müjdesi verildi.

Muğla Emlak Müşavirleri Derneği (MEKOD), 6 Ağustos Pazartesi günü bir toplantı düzenledi. Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) ve Taşınmaz Ticareti Yönetmeliğinin değerlendirildiği toplantının açılış konuşmasını Dernek Başkanı Ziya Ercan gerçekleştirdi. Ercan, “Toplantımızın amacı Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği. 5 Haziran’da yayınlanan yönetmeliğin 2 ay içerisinde genelge ile düzeltilme şansı vardı. Bazı maddelere itiraz ettik ve genelgeyle düzeltilmesini bekledik. Ama ne yazık ki düzeltilmedi. Dolayısıyla bugün sabah 8 itibariyle bu yönetmelik yürürlüğe girmiş oldu. Ayrıca bir müjde vermek isterim. Bugün itibariyle Odamızın kuruluşu resmen açıklandı. Bununla ilgili detayları protokolü imzaladığımız zaman paylaşacağız.” dedi.

Açılış konuşmaları kapsamında kürsüye gelen Fethiye Emlakçılar Derneği Başkanı Serdar Oğuz, “Odanın kurulması mesleğimiz adına çok önemli bir kazanım.” derken, Milas Emlakçılar Derneği Başkanı Hadi Karasu’da “herkes çok büyük emekler verdi. inşallah mesleğimizin çıtasını daha da yükselteceğiz.” ifadelerine yer verdi.

Daha sonra kürsüye davet edilen Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, “5 Haziran 2018 tarihinde yürürlüğe giren ve bugün itibariyle kesinleşen Taşınmaz Ticareti Yönetmeliğinin sektörümüze hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bu yönetmeliğin hazırlanmasında emeği geçen emlak meslek odalarını, ticaret odaları meslek komiteleri ve federasyona bağlı dernekleri, iş dünyasına faydalı bir adım attıkları için bir kez daha kutluyorum. Yönetmelik kapsamında yapmış olduğunuz tespitlerle fark edilen eksikliklerin, federasyonunuzun çalışmalarıyla kısa sürede giderileceğine inanıyorum.” dedi.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası olarak her türlü çalışma ve işbirliğine hazır olduklarının altını çizen Mustafa Ercan, şunları kaydetti: “Muğla’nın önde gelen sivil toplum kuruluşlarından biri olarak, sektörlerin gelişimi ve sorunlarına çözüm arayışı noktasında meslek odalarının önemini ve değerini biliyoruz. Buradan yola çıkarak yeni kurulan ‘Muğla Emlak Danışmanları Meslek Odasını’ kutluyor çalışmalarında başarılar diliyorum. Muğla Ticaret ve Sanayi Odası olarak her türlü çalışma ve işbirliğine hazır olduğumuzun altını çizmek istiyorum. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu her zaman der ki: ‘Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır.’

Bu nedenle emlak danışmanlarımızın oda çatısı altında birleşmeleri son derece önemli ve değerlidir. Uzun yıllardır sivil toplum kuruluşlarında özveri ile çalışan, mesleğin örgütlü hale gelmesinde başarılı olup sonuca ulaşan Başkanımız Sayın Ziya Ercan başta olmak üzere emeği geçen herkesi tebrik ediyor, başarılar diliyorum.”

Son olarak kürsüye davet edilen Muğla Vali Yardımcısı Bayezit Bestami Alkan, “Muğla Emlak Danışmanları Meslek Odası için öncelikle tebrik ediyorum. Birlikten güç doğar, kuvvet doğar. Sivil toplum kuruluşlarının varlığı bu nedenle önemli. Ne kadar birlik olursanız, sesiniz o kadar fazla çıkar. Başta Ziya Ercan olmak üzere emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

Açılış konuşmalarının ardından,  hayatını kaybeden Muğlalı emlakçıları anmak amacıyla, ailelerine plaket takdiminde bulunuldu. Sonrasında yönetmelik kapsamında görüşülmek üzere toplantıya geçildi.

962

Haber görselleri