Melek Yatırımcılar Muğla'da


GEKA’dan destek alınarak hayata geçirilen Melek Yatırımcılar Güney Ege’de projesi kapsamında ilk buluşma, Muğla’da düzenlendi. Pamukkale Teknokent tarafından hayata geçirilen bu proje ile Melek Yatırımcılık Bilgilendirme Semineri girişimci yatırımcı buluşmasıyla gerçekleştirildi.
 
Pamukkale Teknokent, 2015 yılında Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA)’nın Doğrudan Faaliyet Desteği programına sundukları Melek Yatırımcılar Güney Ege’de projesiyle destek almaya hak kazandı. Bu kapsamda çalışmalara başlayan Pamukkale Teknokent, TR32 bölgesinde yer alan Muğla, Aydın ve Denizli’de girişimci-yatırımcı buluşmalarına start verdi. Projenin ilk ayağı 5 Ocak Salı günü Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
 
Toplantının açılış konuşmasını yapan Pamukkale Teknokent Kurumsal İletişim Direktörü İrfan Atasoy, projenin amacı ve geçen süreci hakkında bilgi verdi. Atasoy:  “2015 yılında GEKA’YA başvurusu yapılan Melek Yatırımcılar Güney Ege’de Doğrudan Faaliyet Desteği projemizin ilk ayağı olan Muğla’dayız. Proje kapsamında bizi Muğla Ticaret ve Sanayi Odasında ağırlayan Değerli Oda Başkanı Bülent Karakuş’a, Yönetim Kuruluna ve üyelerine teşekkür ediyoruz. Ayrıca burada bulunan sanayici iş adamları, banka yöneticileri, Oda Yönetimleri ve STK’lara teşekkürlerimizi bir borç biliyoruz. Bizler bu projeyle TR32 bölgesindeki potansiyel yatırımcıların melek yatırımcılık kavramıyla tanıştırılması ve onların katma değeri yüksek ürün üretmelerini ve hizmet üretmelerini sağlamak amacıyla girişimcilerle buluşturulmasını hedefliyoruz. Buda bölgenin sürdürülebilir rekabetçi bir yapıya kavuşmasına doğru bizleri heyecanlandırıyor.” ifadelerine yer verdi.
 
Atasoy’un, konuşmasının ardından kürsüye davet ettiği MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş bir konuşma gerçekleştirdi. Böyle önemli bir seminerin MUTSO ev sahipliğinde gerçekleştiriliyor olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuşmasına başlayan Başkan Karakuş, şunları kaydetti: “Melek yatırımcı, yolun başında olan, yüksek ve hızlı büyüme potansiyeline sahip, bir iş fırsatına yatırım yapan, işletmelerin büyümeleri veya gelişmeleri için sermaye sağlayan kişi olarak tanımlanmakta. Bir başka ifade ile yüksek risk ve yüksek büyüme potansiyeli içeren girişimlere erken aşamada yatırım yapan özel bir yatırımcı olarak ifade edilmektedir. Bu anlamda bu proje; fikri olup parası olmayan, parası olup fikri olmayan kişilerin bir araya gelmesi ve bölgemizdeki potansiyel yatırımcıların, ‘melek yatırımcılık’ kavramı ile tanıştırılması açısından büyük önem arz ediyor.   Bölgemizin sürdürülebilir rekabetçi bir yapıya kavuşmasının da hedeflendiği projeyi odamız olarak da desteklediğimizi belirterek, seminerin verimli geçmesini dilerim.”
 
Başkan Karakuş’un ardından kürsüye gelen Pamukkale Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Muzaffer Adak, katılımcılara Pamukkale Teknokent hakkında bilgi verdi. 2001 yılında çıkan bir kanunun ardından Teknokent’lerin kurulmaya başladığını kaydeden  Adak, Teknokent’lerin bir silikon vadisi olarak kurgulandığını ifade etti. Adak, “Bu teknokentlerin üniversitelerin yakınında kurulması yer alıyor kanunda. Bunun da amacı, derinlemesine bilgi sahibi olan üniversitelerimizin bilgi ve deneyimlerinden yararlanarak katma değeri yüksek ürünler ve hizmetler geliştirmek; bu sayede ithalatın önüne geçmek ve mümkünse ihracatı arttırmak.” ifadelerine yer verdi.
 
Açılış konuşmalarının ardından başlatılan programın konuşmacıları arasında Keiretsu Forum Melek Yatırımcı Ağı, Genel Müdürü & Melek Yatırımcı Can K. Methson, Keiretsu Forum Melek Yatırımcı Ağı, Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Üyesi & Melek Yatırımcı Hulusi Berik, Ventures & Mentors League Kurucusu ve CEO’su Ufuk Batum, Arkan & Ergin – JPA International, Yönetici Ortağı Akın Rota ve T.C. Başbakanlıkla Hazine Müsteşarlığı Hazine Uzmanı Cumhur Özkolaçık yer aldı.
 
Tüm gün süren seminerde ‘Melek Yatırımcılık Nedir?’, ‘Melek Yatırımcılar Neleri Göz Önünde Bulunduruyor?’, ‘Melek Yatırımcılığın Faydaları’, ‘Türkiye’deki Melek Yatırımcı Ekosistemi?’ ve ‘Melek Yatırımcı Sistemi Nasıl İşliyor?’ gibi konuların üzerinde duruldu.

1826