MENTEŞE KENTSEL SİT ALANININ CANLANDIRILMASI İÇİN ÇALIŞTAY YAPILDI


MTP tarafından düzenlenen ‘Menteşe Kentsel Sit Alanında Turizmin Canlandırılması’ konulu çalıştay geniş katılımla gerçekleştirildi.

Muğla’nın tarihi, kültürel ve doğal değerleri konusunda çalışmalar yapan kamu kurum ve kuruluşların bir araya gelerek ortak projeler üretmek amacıyla kurulan Muğla Tanıtım Platformu (MTP) tarafından ‘Menteşe Kentsel Sit Alanında Turizmin Canlandırılması’ konulu çalıştay düzenlendi. 10 Şubat Pazartesi günü Konakaltı Kültür Merkezi Nail Çakırhan Salonu’nda gerçekleştirilen çalıştaya, Menteşe Belediye Başkan Yardımcıları Levent Ünver ve Leyla Ersöz, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, STK temsilcileri, esnaf ve vatandaşlar katıldı.

Çalıştayın açılış konuşmasını gerçekleştiren MUTSO Başkanı Ercan, “Muğla Tanıtım Platformu, Muğla’nın tarihi, kültürel ve doğal değerleri konusunda çalışmalar yapan ve projeler üretmeyi hedefleyen bir platform olarak, geçtiğimiz ekim ayında kurulmuş ve yola çıkmıştır. Muğla Ticaret ve Sanayi Odası olarak, bu platformda elbette şehrin önemli dinamiklerinden Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi,  Menteşe Belediyesi, İl Kültür Ve Turizm Müdürülüğümüz ve TÜRSAB ile birlikte yer almaktan; paydaş olmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Platformun öncelikli projesi, Menteşe’de Arasta ve Saburhane bölgesini de içine alan kentsel sit alanını turizme kazandırmak. Hedefimiz, bu bölgenin geliştirilmesi ve yaşatılması; bir kültür turizmi destinasyonu haline getirilmesi. Ancak burada bizim için en hassas konu, Türkiye’de en iyi korunmuş kentsel sit alanları içerisinde yer alan Muğla kentsel sit alanının, dokusunun, yapısının ve yaşam biçiminin koruması. Bugün burada gerçekleştirilecek olan çalıştay ile amacımız, neye ihtiyacımız var, bölgede faaliyet gösteren esnafın beklentileri neler ve nasıl bir yol izlenmeli konularını tespit etmek.  Çünkü Muğla’da yaşayan, çalışan, katma değer sağlayan, Muğla’yı etkileyen ve Muğla’dan etkilenenler olarak sizlerin fikirleri bizler için çok kıymetli.” dedi.

Başkan Ercan’ın açılış konuşmasının ardından MUTSO Genel Sekreter Yardımcısı Elvan Kocagöz, Muğla Büyükşehir Belediyesi Şehir Plancısı Kerem Ekinci, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Işıl Saltık Arıkan ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Muğla Temsilcisi ve MUTSO Meclis Üyesi Gürkan Tetik tarafından, platform olarak yapılan çalışmalar, sorunlara yönelik hedeflenen projeler, çözüm önerileri ve neler yapılabileceği konularında sunumlar gerçekleştirildi. Ayrıca, kentsel sit alanında turizmin canlandırılması ilişkin Seferihisar Sığacık Pazar Pazarı ve Urla Sanat Sokağı örnekleri gösterildi.

Çalıştayda kapsamında oluşturulan masalarda, Basın ve Tanıtım, Günübirlik Turizm Faaliyetleri, Geleneksel Yemekler, Zanaatlar ve Hediyelik Eşyalar, Turizm Altyapısı ve Ulaşım, Festivaller ve Periyodik Pazarlar konularında görüşler ve çözüm önerileri görüşüldü.

Çalıştay sonunda masalarda görüşülen konular ve yapılabilecek çalışmalara ilişkin alınan kararlar belirlenen masa sözcüsü tarafından aktarıldı.

Çalıştaydan çıkacak sonuçlar, platform tarafından incelenecek. Bir beklenti ihtiyaç analizi oluşturulacak ve bu ihtiyaçların giderilmesi noktasında hangi çalışmanın hangi kurumlar paydaşlığında hayata geçirilebileceği görüşülecek.

891

Haber görselleri