Menteşe, Malzeme Şenliğine Ev Sahipliği Yapıyor


MUYAP tarafından düzenlenen Malzeme Şenliği, 130 Üniversiteyi Menteşe’ye getirdi. Şenliğin açılış programında bir konuşma yapan MUTSO Başkanı Karakuş, turizm ve üniversite şehri olan Muğla’da ileri teknolojinin önemine vurgu yaptı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yapı Topluluğu (MUYAP) tarafından, Türkiye genelinden 130 Üniversite’nin katılımıyla Malzeme Şenliği düzenlendi. 29 Nisan Cuma günü başlayan ve 3 gün sürecek olan şenliğin açılış programına MSKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Ziya Erdil, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, Menteşe Belediye Başkan Yardımcısı Levent Ünver, Yatağan Belediye Başkan Yardımcısı Tarcan Oğuz, İnşaat Mühendisleri Odası Alifer Atasasever ve çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren MUYAP Başkanı Koray Emecan, “Topluluk olarak, mesleğe inovatif yaklaşımlar sağlamak amacıyla birlik ve beraberlik içinde tüm enerjimizle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda bizden desteklerini esirgemeyen tüm sponsor ve katılımcılarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Konuşmacıların ardından kürsüye takdim edilen MUTSO Başkanı Bülent Karakuş, “Odamız, Muğla’nın ticari ve ekonomik hayatına yön vermek için çalışmalar yaparken, meslek komiteleri aracılığıyla tüm sektörlere ulaşmaktadır. Bu komitelerimizden biri de Mühendislik, Mimarlık ve İnşaat’tır. Odamız İnşaat meslek Komitesi vasıtasıyla da inşaat ve yapı sektörüne hizmetlerini sürdürmektedir. Bu nedenle bu organizasyonu çok önemsiyoruz. Gençlerimizi girişimciliğe yönlendirici faaliyetlerimizi aralıksız sürdürüyoruz. Bunları yaparken de üniversitemiz ile işbirliği içinde olmamızın bilinci içindeyiz. Öğrencilerimizin öğrenim aşamasında inşaat malzemelerini tanımaları son derece önemli. Bir turizm ve üniversite şehri olan Muğla bence dünyanın en güzel şehri. Bu şehri hep bir adım ileri taşıyabilmek adına ileri teknolojiyi takip etmek ve artı değerler sağlamak son derece önemli.” ifadelerine yer verdi.

1837