MSKÜ İLE MUĞLA KGK ARASINDA ÖĞRENCİ TOPLULUĞU İŞBİRLİĞİ


MSKÜ bünyesinde alt kurul olarak hizmet verecek genç ve kadın girişimcilerden oluşan öğrenci topluluğu kurma fikri onaylandı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’ne bağlı Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) İl İcra Komitesi Başkanı Mehtap Şeniz Çahan, Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Aslı Karataş ile KGK Komite Üyesi Pınar Canan Topuz Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek’i ziyaret etti.  2 Şubat Çarşamba günü gerçekleştirilen ziyarette, MSKÜ bünyesinde alt kurul olarak hizmet verecek genç ve kadın girişimcilerden oluşan öğrenci topluluğu kurma fikri görüşülerek karara bağlandı. Amaç, kurulacak öğrenci topluluğu ile üniversite sanayi işbirliğinin sağlanması, gençlere ve özellikle genç kızlara girişimcilik ruhu aşılanarak, girişimciliğin de bir meslek olduğunu anlatmak, rol model olmak, mentorluk yapmak ve gençleri iş dünyasına hazırlamak.

MUTSO koordinatörlüğünde, Kadın Girişimciler Kurulu ile birlikte bu topluluk desteklenecektir.

Bu işbirliği hakkında memnuniyetini dile getiren Rektör Çiçek, sanayi ve ticaret işbirliğini önemsediğini, gençlerin sahada aktif olmasını, üniversite ve Muğla’ya katkısı olabilecek her türlü çalışmaları desteklediklerini ifade etti.

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı  (TEPAV)’nın toplumsal cinsiyet eşitliği karnesi için 81 ilde yayınladığı araştırma sonuçlarında Muğla’nın 1’inci olmasından dolayı yaptıkları bu çalışmanın onaylanmasından mutlu olduklarını dile getiren KGK üyeleri, bu konuyla ilgili çalışmalara devam edeceklerini söyledi.

573