MUĞLA İŞİNİN ERBABINI ARIYOR


‘Muğla İşin Erbabı’ projesi kapsamında mesleki eğitimde 21. yy meslekleri doğrultusunda revizyonlar yapıldı. MUTSO işbirliğinde gerçekleştirilen çalışmada, Menteşe Şehit Ziya İlhan Dağdaş Mesleki Teknik Anadolu Lisesini ilk tercihi olarak yerleşen öğrenciler ödüllendirilecek.

Muğla Valiliği, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen ‘Muğla İşin Erbabı’ projesi çerçevesinde, mesleki eğitimin alan ve dallarında 21.yy meslekleri doğrultusunda revizyonlar yapılmış olup, geleceğin mesleklerine yönelik alanlar açılmıştır.

MUTSO’nun katkıları ile mesleki eğitimde niteliği artırmanın yanı sıra okulların fiziki ortamlarının iyileştirilmesinde güç birliği yapılacak olup, Menteşe Şehit Ziya İlhan Dağdaş Mesleki Teknik Anadolu Lisesini LGS tercihlerinde Meslek Liselerini birinci tercihleri olarak seçen öğrenciler belirlenerek ödüllendirilecektir.

Öğrencilerin yetenekleri doğrultusunda meslek liselerini seçmeleri gelecekleri için büyük önem arz etmektedir. Proje kapsamında amaç, eğitimlerini tamamlayan öğrencilerin bu bölgede ve ülkede istihdam garantili meslekler edinmelerine imkan sağlamaktır.

648