MUTSO Ailesi 2016 Yılını Birlikte Kutladı


Muğla’nın en köklü kuruluşları arasında yer alan Muğla Ticaret ve Sanayi Odası, yılın son meclis toplantısını gerçekleştirdi; ardından büyük bir aile düzenlenen yılbaşı yemeği ile yeni yılı kutladı.
 
Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) 2015 yılının son meclis toplantısını gerçekleştirdi. Meclis Başkanı Şükrü Altınay’ın divan başkanlığında 29 Aralık Salı günü gerçekleştirilen toplantı, Muğla Milleti Eğitim Müdürlüğünün ARGE Birimi tarafından hazırlanan projenin tanıtılmasıyla başladı. ARGE Birimi adına toplantıya katılan Kazım Çakmak ve Serdar Saygın, proje hakkında Meclis Üyelerini bilgilendirdi. Hayırseverlerin eğitime katkılarını ön planda tutan projenin detaylarını aktaran Kazım Çakmak şunları kaydetti: “Şimdiye kadar hayırsever vatandaşlarımız ve işadamlarımız Milli Eğitime ve okullara birçok katkı sağlamış. Ancak bu bir sisteme oturtulmadığı için genellikle göz ardında kalmış. Hazırlamış olduğumuz yeni projemiz kapsamında ilçeleriyle birlikte Muğla’daki tüm okullardan veriler aldık. Okullarımızın nelere ihtiyacı var, malzeme anlamında, bina anlamında, yayın anlamında, bunları tespit ettik. Büyük bir veri tabanı oluştu elimizde. Bunları özetleterek bir kitapçık haline getirdik. Hayırseverlerimize bunları sunmak üzere hazırladık. 13 Ocak 2016 tarihinde saat 14.00’te Muğla Büyükşehir Belediyemizin Gazi Mustafa Kemal Kültür Merkezinde projemizin bir tanıtım toplantısı olacak. Valiliğimiz himayesinde gerçekleşecek bu toplantıya davet etmek için buradayız. Bu toplantıya hepinizi bekliyoruz.” ifadelerine yer verdi.
 
Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE Biriminin proje tanıtımlarının ardından, Meclisin aylık olağan toplantısı başlatıldı. Gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıda 2016 yılı bütçesi görüşülerek karara bağlandı.
 
Başkan Karakuş’tan 2016 Beklentileri
 
Gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından kürsüye gelen Yönetim  Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, Yönetim Kurulunun aylık faaliyet raporunu Meclis Üyelerine ve Meslek Komite Başkanlarına sundu. Sunumun ardından 2015 yılının genel bir ekonomik değerlendirmesini yapan Başkan Karakuş, 2016 yılı için beklentileri açıkladı. Başkan Karakuş: “2016 yılının ilk altı ayında sıkıntılar yaşanacağını düşünüyoruz. Petrol fiyatlarında artış söz konusu olacak. Çin ekonomisi dünya ekonomisinde ciddi bir belirleyici etken. Çin’in ekonomisi yavaşlama sürecine girdi. Bu durum hammadde ve işgücü başta olmak üzere pek çok alanda tüm dünyayı etkiliyor. Türkiye’de bu sene büyüme beklentisi yüzde 3,5 – 4 arasında. Bizim işsizliği sıfırlayabilmemiz veya Avrupa Birliği ülkelerinin gelir düzeylerine ulaşabilmemiz için en az yüzde 6-7 büyümemiz lazım. Bu nedenle 3,5-4 bizim için yeterli değil ancak küresel ekonomiden çok fazla etkilendiğimiz için hedef bu seviyede belirlenmiş durumda. Enflasyon ücret ve maliyet artışları nedeniyle yükselişe geçecek. Mevduat ve kredi faizleri artacak. Türkiye’de dış finansman bulmak zorlaştı. Hal böyle olunca kırılganlığımız da artmış durumda. Yabancı sermaye girişinde bir miktar düşüş ve bizden de dışarıya kaçış var. Bu nedenle cari açıkla ilgili sıkıntılı bir durum söz konusu.” değerlendirmelerinde  bulundu.
 
MUTSO Kocaman Bir Aile
 
Meclis toplantısını ardından bir yılbaşı eğlencesi organize eden MUTSO Yönetimi, tüm MUTSO ailesini aynı çatı altında bir araya getirdi. 2015 yılının yorgunluğunu atmak ve 2016 yılını yeni heyecanlarla ve keyifle karşılamak adına organize edilen gecede Meclis Üyeleri, Meslek Komite Başkanları, Oda çalışanları ve aileleri bir araya geldi.
 
Meclis Başkanı Şükrü Altınay, Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, Meclis Başkan Yardımcısı Mustafa Kale, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Ercan’ın misafirleri kapıda karşıladığı gecede, tüm konuklar anılarına keyifli bir akşamı eklediler.
 
Gecenin ilerleyen saatlerinde MUTSO Meclis Üyeleri, MUTSO logolu yeni yıl pastasını hep birlikte kestiler. Gece renkli karelerle sona erdi.

1082