MUTSO AKADEMİ İLE KARİYER YOLCULUĞU


MUTSO Akademi ile MSKÜ işbirliğinde üniversite öğrencilerine Kariyer Yolculuğu etkinlik serisinin ilk  eğitimi düzenlendi.

 MUTSO Akademi ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) işbirliğinde 17 Şubat Cumartesi günü MUTSO Konferans Salonunda Kariyer Yolculuğu etkinlik serisinin ilk eğitimi gerçekleştirildi. Eğitim öncesi konuşma yapan MUTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Ercan öğrencilere şunları kaydetti: “  Bugün burada etkin kariyer yönetimi ve iş yaşamında kişisel gelişim eğitimlerini gerçekleştireceğiz.  Günümüzde kariyer geliştirme her geçen gün daha da önemli hale gelmektedir. Artık bilgi, sahibine çok büyük bir güç ve farkındalık katmaktadır. Kariyer yönetimi, kişinin ve kurumların bilgilenerek kendilerini daha etkin kılma sürecidir. Kariyer yönetiminin günümüzde bu derece önemli hale gelmesinin en önemli nedeni;  kurum ve kuruluşlar arasında oluşan şiddetli rekabetin kurum içine de işleyip, gerek yöneticilerin, gerekse diğer personelin performans ve niteliklerinin gelişmesine itmesidir. İş ve sosyal yaşamda başarılı olmak için düşünce ve duyguların bütünlük içinde olması gerekmektedir. İşte bu noktadan yola çıkan MUTSO Akademi,  kariyer planlamasının önemi,  bireysel performans planlaması,  kendini harekete geçirebilme, iletişim becerileri,  iş hayatında başarı,  problem çözme ve karar verme becerileri  gibi birçok konu ele alınarak bu yeteneklerin geliştirilmesini amaçlamaktadır.”

Konuşmanın ardından MSKÜ Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı bünyesinde görev yapan Uzman Kemal Yüce Kutucuoğlu tarafından Etkin Kariyer Yönetimi, MSKÜ Meslek Yüksekokulu Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Aslı Karataş tarafından İş Yaşamında Kişisel Gelişim Eğitimi verildi. Program sonunda öğrencilere sertifikaları takdim edildi.

1463

Haber görselleri