MUTSO BAŞKANINDAN KIŞ LASTİĞİ AÇIKLAMASI

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, zorunlu kış lastiği uygulaması hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Ercan açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Muğla jeopolitik konumu ve coğrafi yapısı ile ılıman bir iklime sahiptir. Bu nedenle Odamız başvurusu sonucu Valilik kararıyla, 2012 yılından bu yana ilimizde zorunlu kış lastiği uygulaması yapılmamaktadır. Zorunlu kış lastiği uygulaması, ilimizde yalnızca ticari yük ve yolcu taşıyan araçlara yönelik Muğla- Denizli Karayolunda Menteşe’ye bağlı Çakmak Köyü ile Denizli’ye bağlı Kale İlçesi arasında, Seydikemer- Korkuteli ve Antalya Karayolunda, ayrıca Kavaklıdere ve Menteşe ilçelerinin yüksek kesimlerinde, 1 Aralık – 1 Nisan tarihleri arasında geçerlidir. Konuyu üyelerimizin ve taşımacılık sektörü temsilcilerinin bilgisine sunar, sürücülerimize dikkatli, kontrollü, tedarikli sürüşler dilerim.”