MUTSO ÇİN HEYETİNİ AĞIRLADI


Çin Büyükelçisi, Ticaret Müşaviri ve Çinli işadamlarının aralarında bulunduğu heyet, Muğla ziyaretleri kapsamında MUTSO’yu da ziyaret ederek iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi konusunda fikir alışverişinde bulundu.

Muğla’da bir dizi ziyaretler gerçekleştiren Çin Büyükelçisi Yu Hongyang, Ticaret Müşaviri Zhu Guangyao ve Çinli işadamlarından  oluşan bir heyet, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO)’yu ziyaret etti. 29 Ocak Pazartesi günü gerçekleştirilen ziyarette, Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, Başkan Yardımcısı Mustafa Ercan, Meclis Başkan Yardımcısı Mustafa Kale, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Karataş ve Salih Atayolu ile MUTSO Akademik Danışmanı Prof. Dr. Mehmet Marangoz hazır bulundu.

Ziyaret kapsamında bir konuşma gerçekleştiren MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, şunları kaydetti: “1884 yılında kurulan odamız 134 yıldır Muğla’nın ve bölgenin ticari ve ekonomik hayatına yön vermektedir. Muğla ekonomisi turizm, tarım ve madencilik sektörlerine dayanmaktadır.

Bir yeryüzü cenneti diyebileceğimiz Muğla’da yaz ve deniz turizminin yanısıra doğa sporlarını da içine alan alternatif turizm alanları mevcuttur. Tarımda, yaş sebze ve meyve, örtü altı sebze yetiştiriciliği ve kültür balıkçılığı oldukça önemli noktadadır. Madencilikte ise en büyük kalemimiz mermerdir. Pek çok mermer çeşidi rezervine sahip olan Muğla, özellikle dayanıklılık açısından önemli bir fark yaratan Muğla Beyazı Mermeri açısından oldukça zengindir. Öyle ki Çin’e ihraç ettiğimiz kalemlerin başında mermer gelmektedir. İki ülke arasındaki siyasi ve ekonomik ilişkiler oldukça eskiye dayanmaktadır. Çin bizim dostumuzdur. Bu ilişkilerin gelişmesi, karşılıklı yeni yatırımların gerçekleşmesi için her türlü çalışma ve işbirliğine açığız.”

Başkan Karakuş’un ardından söz alan Büyükelçi Yu Hongyang “Gelişimizin en önemli sebebi Çin ile Muğla arasındaki ticari ve ekonomik işbirliğine ivme kazandırmaktır. Bugün, Çin’den 8 farklı sektör temsilcisi firma bizimle. Birlikte hangi alanlarda işbirliği yapabiliriz sorusunun cevabını aramak için sizlerleyiz.” dedi. Büyükelçinin konuşmasının ardından Çinli işadamları ve MUTSO Heyeti, kendi sektörleri hakkında bilgi verdi.

Çin’de ve Muğla’daki ürünler ve sektörler hakkındaki karşılık fikir alışverişinin ardından AB, Dış Ticaret, Proje, Raporlama Birim personeli Burcu Öztürk bir sunum gerçekleştirerek, Muğla ve Muğla’daki yatırım olanakları hakkında katılımcılar bilgilendirdi.

1018

Haber görselleri