MUTSO ÜYELERİNE ÜCRETSİZ E- TİCARET VE E-İHRACAT İMKANI


MUTSO NarTrade e-pazaryeri ile protokol imzaladı. Protokol kapsamında MUTSO üyeleri iki yıl boyunca  ücretsiz olarak e- ticaret ve e-ihracat imkanı bulacaklar.

 Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) ile Nar.Trade e- pazaryeri platformu arasında işbirliği protokolü imzalandı. 19 Kasım Salı günü imzalanan protokolde MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, NarTrade kurucusu ve Genel Müdürü Çağrı Talay başta olmak üzere MUTSO üyeleri ve basın mensupları yer aldı.

Protokol öncesi gerçekleştirilen tanıtım toplantısında bir konuşma gerçekleştiren MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, dijitalleşmenin önemine vurgu yaparak şunları kaydetti: “MUTSO ve çatı kuruluşumuz TOBB olarak, ticaretin dijitalleşmesini yürekten destekliyoruz. Zaten dünya ticaretinde e-ticaret hacmi her geçen gün yükselmekte. E-ticaret, sınırlı bir alanda değil, tüm sektörlerde büyümek isteyen firmalarımızın kaçırmaması gereken bir fırsat olarak görüyoruz. Buradan tüm Türkiye’ye, tüm dünyaya ulaşmak mümkün. Tüketiciler e-ticarete geçerken, geleneksel yöntemlerde takılıp kalan firmaların ayakta kalma şansı hiçbir şekilde bulunmamakta. Yeni teknolojilere uyum sağlamak için iş yapma biçimlerimizi değiştirerek E-ticaretin kurallarına uygun hareket etmemiz gerektiğini söyleyebilirim. İstatistikler gösteriyor ki, e-ticarette henüz yolun başındayız. Bugün için gerideyiz ama aradaki farkı hızla kapatabiliriz. Çünkü genç bir nüfusumuz var. İnternet bağlantısı yaygınlığı, kalitesi ve akıllı telefon kullanım oranlarında batı ülkelerine benziyoruz. Ülkemiz nüfusunun % 90’ı mobil bağlantıya sahip. Sosyal medyada çok aktifiz ancak itiraf etmemiz gerekir ki, internetin sunduğu fırsattan tam olarak faydalanamıyoruz. Bunun en önemli nedenlerinin başında güven eksikliği geliyor. Bizdeki bu güvensizlik e-ticaretin gelişmesine engel oluyor. İnsanlar kredi kartı bilgilerini online mecrada paylaşmak, tanımadığı satıcıdan ürün almak istemiyor. Ancak Türkiye’de önde gelen e-ticaret sitelerinde bankaların sundukları altyapılar ile güvenilir ödeme sistemleri mevcut. Bu sistemlerin daha iyi tanıtılması ve anlatılması gerekiyor. Ayrıca kamu ve özel sektör işbirliğiyle yapılan çalışmaların da bu güven algısına olumlu etkisi olacağına inanıyorum. Bu kapsamda bugün imzalayacağımız bu işbirliği protokolünü oldukça önemsiyorum.”

NarTrade işbirliğine dikkat çeken Başkan Ercan şöyle devam etti: “Nar.trade alıcı ve satıcıların bir araya geldiği yenilikçi endüstriyel e-pazaryeri platformudur.  Üreticilere, sanayi kuruluşlarına, fabrikalara, toptancılara, ihracatçılara, kurumsal toplu ticarete yani firmalara hizmet etmektedir. Yapılan bu işbirliği ile 2 yıl süreyle Odamız üyelerine hiçbir ücret yansıtmadan e-ticaret ve e-ihracat imkanı sunulmaktadır. Yıllık ücreti 1200 TL olan premium sanal mağaza paketi Odamız üyelerine 2 yıl boyunca ücretsiz sağlanacaktır. Ayrıca, 106 farklı dilde çeviri imkanı sunulmaktadır. Bu demektir ki MUTSO üyelerinin pazarı tüm dünyaya açılıyor. Bu kampanya ile Odamız üyelerinin ürünlerinin hem yurtiçi hem de yurtdışı pazarında firma ya da son kullanıcıya ulaştırılarak üye firmaların marka bilinirliğinin ve güvenilirliğinin arttırılması amaçlanmaktadır. Polatlı Ticaret Odası, Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası,  Beypazarı Ticaret Odası Bu platformda yer alan dördüncü Oda olarak, tüm üyelerimize hayırlı uğurlu olmasını dilerim.”

NarTrade kurucusu ve Genel Müdürü Çağrı Talay ise “Muğlalı hemşerininiz olarak, dört senedir Ankara’da bulunuyorum. Üç buçuk senedir platformumuzun gerek yazılımından gerek test aşamasının yürütülmesinde ben ve tüm ekip arkadaşlarımızla birlikte ciddi emek sarf ettik. Bu kapsamda yazılım sürecimiz bir buçuk, iki yıl sürdü. Platformun hem Türkiye’de hem de yurtdışında ödeme alabilmesine, gerekli koşulların tam anlamıyla hem hukuksal hem de idari zeminde yönetilmesine katkı sağlamak anlamında 6 aylık test sürecimiz sürdü. Tanıtım toplantımıza başlamadan önce Muğla’mızın ulusal ve uluslararası ticaretinin arttırılması için öncülük için Muğla Ticaret ve Sanayi Odası başkanımıza, yönetim kuruluna ve ilgili oda personeline hepinizin huzurunda teşekkür ediyorum.” ifadelerinin ardından, NarTrade’in içeriği, kapsamı ve üyelik süreci hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

NarTrade üç gün boyunca Muğla’da firma ziyareti gerçekleştirecekler. Firmalarının ziyaret  edilmesini isteyen üyelerimiz 0252 214 11 22/150 numaradan İnsan Kaynakları Eğitim Birimi ile irtibata geçebilir.

İlgili linkler;

nar.trade

nar.trade/mutso

 

614

Haber görselleri