MUTSO’DAN ORTACA KÖYCEĞİZ VE DALAMAN’DA BELEDİYE ZİYARETLERİ


MUTSO Heyeti, Köyceğiz Belediyesi, Dalaman Belediyesi ve Ortaca Belediyesine ziyaretler gerçekleştirdi.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) heyeti, Köyceğiz, Dalaman ve Ortaca’da protokol ve üye ziyaretleri gerçekleştirdi. MUTSO Meclis Başkanı H. Koray Özcan, Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sedat Tuncer, Yönetim Kurulu Üyeleri Ömer Öcal, Mehmet Çahan, Mehmet Dişcigil ve Hasan Şahin, Meclis Üyeleri Mevlüt Acar, Habil Muslu, Hüdayi Örnek, Orhan Karaçelik ve Fatih Dağdelen 28 Mayıs Salı günü Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan, Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Karakuş ve Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir’i makamlarında ziyaret etti. Heyet ayrıca bölgede üye ziyaretleri gerçekleştirdi.

Ziyaretlerin ilk durağı Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan oldu. MUTSO heyeti öncelikle 31 Mart yerel seçimlerinde yeniden göreve seçilen Başkan Ceylan’a başarılar diledi. Başkan Ceylan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, görev süresince hayata geçirmeyi planladığı projeler hakkında bilgi verdi. Ziyarette ayrıca, pide ve ekmek fiyatlarının belirlenmesi, takibi ve denetimlerinin prosedürleri hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. Öte yandan Köyceğiz’in turizmdeki durumu görüşüldü. Başkan Ceylan, “Bayramdan sonra turist sayımızda artış bekliyoruz. Ancak şuanda kaplıcalar ile ünlü Sultaniye bölgesinin yabancı turist bakımından oldukça zengin olduğunu ifade edebilirim.”  dedi.

MUTSO heyeti sonrasında Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Karakuş’u ziyaret etti. 31 Mart yerel seçimlerinde göreve seçilen Başkan’a hayırlı olsun dileklerini ileten MUTSO Başkanı Mustafa Ercan, kısaca Odanın tarihi, yapısı ve faaliyet alanları hakkında bilgi verdi. İlimiz ve ilçelerimiz için faydalı olacak çalışmalara destek vermeye hazır olduklarını ifade eden Başkan Ercan, “Sivil Havacılık Okulu için size sözümüz var, elimizden geleni yapacağız.” dedi. MUTSO Meclis Başkanı H. Koray Özcan ise “Odamıza bağlı ilçelerimizde, bugüne kadar hep birlik ve beraberlik içerisinde çalıştık.  Bundan sonra da aynı birlik ve beraberliği sürdüreceğimize inanıyorum.” ifadelerine yer verdi. Sonrasında Dalaman Belediyesi olarak yapılması planlanan çalışma ve projeler hakkında bilgi verildi. Ayrıca yöresel ürün ve değerlerin marka olabilmesi amacıyla yapılabilecek çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Son olarak Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir’i makamında ziyaret eden MUTSO heyeti, yerel seçimler sonrasında göreve seçilmesi nedeniyle Uzundemir’e tebriklerini iletti. Muğla’da alternatif turizm çalışmaları ile turizm sezonunun uzamasını çok önemsediklerini ifade eden MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, Dalyan’da gerçekleştirilen spor ve kültür çalışmalarını desteklemeyi sürdüreceklerini kaydetti. Meclis Başkanı Koray Özcan ise Odanın faaliyet alanında bulunan sekiz ilçeden eşit temsili önemsediklerinin altını çizerek şunları kaydetti: “İlçelerimizden, buraların sorunlarını, ticari hayattaki sıkıntıları ve projeleri merkeze götürüp bütünleştirerek, arkadaşlarımızla gerekli çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Belediyeler ve Odalar bir büyümenin ayrılmaz iki parçası. Biz bu işin ticari açısından bakmayı sağlıyoruz. Sizler belediyecilik ve şehircilik anlamında bakıyorsunuz. Bu durumun sağladığı katkılar ile geçmiş yıllarda hep birlikte çalıştık. Bu birlikteliği sürdürmek istiyoruz. Hem ilçelerimizi hem Muğla’mızı birlikte daha ileriye götürmeyi arzu ediyoruz.”

MUTSO’nun desteklerini her zaman hissettiklerini ifade eden Belediye Başkanı Uzundemir, ortaklaşa gerçekleştirilen ve paydaş olunan tüm çalışma ve projeler için teşekkürlerini iletti. Başkan Uzundemir ayrıca, Ortaca ve Muğla’nın menfaatine gerçekleştirilecek her projeye destek vermeye hazır olduklarını ifade etti.

MUTSO heyeti, kurum ziyaretlerinin ardından, bölgede faaliyet gösteren MUTSO üyelerini ziyaret ederek, sorun ve önerilerini dinledi. Heyet son olarak, haftalık olağan Yönetim Kurulu toplantısını MUTSO Ortaca Temsilcilik Binasında gerçekleştirdi.

746

Haber görselleri