MUTSO’DAN YENİ BİR NEFES KREDİSİ GİRİŞİMİ


MUTSO, ülke genelinde yaşanan Coronavirüs salgını sürecinde sıkıntı yaşayan üyelerine ilişkin 1 milyon 500 bin lira tutarındaki nefes kredisine benzer bir kredi için TOBB’a taahhütte bulundu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’nin de yapması beklenen ek miktar ile sağlanacak düşük faizli kredi hacmini anlaşmalı devlet bankaları yoluyla üyelerine katkı sunmaya hazırlanan Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) yönetimi, aynı zamanda da banka yetkilileriyle yapılacak anlaşmayla kredi ihtiyacı olmayanların, söz konusu krediyi alıp döviz ve emlak alanların ya da düşük faizle alınacak kredinin yüksek faizle yatırılmasına yönelik girişimleri de önlemeye yönelik çalışma yapacak. 

Konuya ilişkin bir açıklamada bulunan MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, insanlığı boğan Coronavirüs salgını sürecinden yardımlaşma ruhuyla çıkılabileceğini ve bunun için de herkese sorumluluk düştüğünü ifade ederek: “Odamız yönetimi olarak değerli üyelerimiz için en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Kredi hacmini oda olarak öncelikle devlet bankaları yanında muhtemelen 1-2 özel bankayaaktaracağız. Yani üyelerimiz bu bankaların müşterisi olmalı. Müşterisi değillerse hesap açtırmak varsa bir miktar para yatırılması kredi kullanılacağı zaman öncelik sağlayacaktır. Üyelerimize kullandıracağımız kredinin faizi şu an bankaların verdiği faiz oranından düşük olacak. Bunun nedeni ise, bizlerin bankalara yatıracağımız parayı mevcut mevduat faiz oranlarından çok daha düşük faiz oranıyla yatıracak olmamızdır. Bankalar ile kredi görüşmeleri, faiz oranı ve vade süresi anlamında devam ediyor. Üyelerimiz kredilerini 1 hafta veya 10 gün içinde kullanabilecekler” dedi.

836