MUTSO’NUN TALEBİYLE SGK BİLDİRİM SÜRESİ UZATILDI


Üye işletmelerden gelen talepler doğrultusunda SGK ile görüşmeler gerçekleştiren MUTSO, süre uzatımı aldı. Bu kapsamda mücbir sebep kapsamında olan ilçelerde Temmuz /2021 dönemine ait SGK bildirimlerinin süresi 30 gün uzatıldı.

Muğla’da çıkan büyük yangın afeti nedeniyle Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından; Muğla ili Bodrum, Köyceğiz, Marmaris, Milas, Seydikemer, Kavaklıdere, Menteşe, Yatağan ilçeleri mücbir sebep kapsamına alınmıştı.

Mücbir sebep kapsamına alınan ilçelerde faaliyet gösteren Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) üyesi işyerlerine ait Temmuz/2021 dönemine ait sigorta bildirimlerinin, Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi (MUH-SGK) ile 26Ağustos Perşembe tarihine kadar bildirilmesi gerekirken, sehven sigorta bildirimlerinin de mücbir sebep kapsamında olduğu değerlendirilerek bazı işyerlerine ait Temmuz/2021 dönemine ait SGK bildirimlerinin verilmediği anlaşılmıştır.

MUTSO hizmet alanında bulunan Oda üyesi işletmelerden gelen bilgiler doğrultusunda yaklaşık 250 işyeri dosyasına ait Temmuz/2021 dönemi sigorta bildirimlerinin yapılmadığı görülmüştür.

Bu kapsamda Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile görüşmeler gerçekleştiren MUTSO, mücbir sebep kapsamında olan ilçelerde bulunan işverenlerin Temmuz/2021 dönemine ait SGK bildirimlerinin cezasız ve normal süresinde verilmiş kabul edilebilmesi için SGK Kurumu tarafından ek bir süre verilmesini talep ederek, üyelerinin mağduriyetten kurtarılmasını istemiştir. Talebi inceleyen SGK, 30 gün süre uzatımı vermiştir.

439

Haber görselleri