SAHTE ZEYTİNYAĞINA KARŞI DİKKAT


MUTSO Meclis Üyesi ve MUZAYDER Başkanı, zeytinyağı üreticisi Cumhur Bişen, sahte zeytinyağlarına karşı uyardı.

Muğla Zeytin Derneği (MUZEYDER) Başkanı ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Meclis Üyesi, dört kuşaktır zeytinyağı üretimi yapan Cumhur Bişen, özellikle turizm sezonunun yoğunlaşmaya başladığı bu günlerde, işletmeleri ve tüketicileri hileli zeytinyağlarına karşı uyardı.

Cumhur Bişen şunları kaydetti: “Son yıllarda zeytinyağının insan sağlığının üzerindeki olumlu etkilerinin anlaşılması üzerine buna bağlı olarak zeytinyağı tüketiminin artmasını fırsat bilen kötü niyetli girişimciler daha ucuz ve insan sağılığına uygun olmayan yağlarla 3-4 litre, 3-5 asit zeytinyağıyla karıştırarak 6 TL’ye mal ettikleri ve bu yağları da naturel zeytinyağ diyerek 15-16 TL’ye piyasaya sürerek hem insan sağlığını hiçe sayıyorlar hem de haksız kazanç elde ediyorlar. Bu durumdan gerçek zeytinyağı üreticileri olumsuz etkilenirken, tüketicilerin sağlığı da riske atılıyor. Bu yağlar Aydın, Denizli ve birkaç Muğla ilçelerinde kolaylıkla satılıyor.”

Zeytinyağı alan işletmeler ve vatandaşların hileli zeytinyağlarına karşı dikkatli olmaları ve kontrollerini yapmaları gerektiğini vurgulayan Bişen; “İnsanlar sağlıklı diye zeytinyağı tüketelim derken bu aç gözlü insan sağlığını hiçe sayan insanlar tarafından tuzağa düşürülmektedir. Üniversite laboratuvarında yaptırdığımız tahlillerde içerisine boya ve esans bile koyduklarını tespit ettik. “ diye konuştu.

Bişen, hileli ürünlere karşı denetimlerin yapıldığını fakat bu denetimlerin özellikle turizm mevsiminde daha da sıklaştırılması gerektiğini sözlerine ekledi.

666

Haber görselleri