TOBB ETÜ’DE MEZUNİYET HEYECANI


TOBB ETÜ 2015-2016 Mezuniyet ve 2016-2017 Eğitim- Öğretim Yılı Açılış Töreni gerçekleştirildi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (ETÜ) 2015-2016 yılı Mezuniyet Töreni ve 2016-2017 Eğitim – Öğretim Yılı Açılış Töreni geniş katılım ile gerçekleştirildi. 26 Kasım 2016 Cumartesi günü gerçekleştirilen törene Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve Maliye Bakanı Naci Ağbal ile TOBB Başkanı ve TOBB ETÜ Mütevelli Heyet Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş ve çok sayıda davetli ve öğrenci katıldı.

TOBB Başkanı ve TOBB ETÜ Mütevelli Heyet Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu törende yaptığı konuşmada, TOBB ETÜ’de en kaliteli eğitimi sağlayarak, öğrencileri en iyi şekilde yetiştirme gayreti içinde olduklarını belirterek, “Sizlerin sadece ülkemizde değil, dünyanın her yerinde, rekabet edebilmenizi mümkün kılıyoruz. Sizler, teori ve pratiği aynı müfredatta buluşturan bir okulun mensubusunuz. Ortak eğitim modelimiz sayesinde, işin hem teorisini hem de pratiğini öğrendiniz, sahayı da tanıdınız. İşte bizim farkımız burada. Buradan mezun olan kardeşim, 1 yıllık iş tecrübesiyle hayata atılıyor. Diğer üniversite mezunlarına göre, hayata 1 adım önde başlamış oluyor.” dedi. Eğitimi Türkçe yaptıklarını vurgulayan Hisarcıklıoğlu, “İstesek yabancı dille eğitim de yapardık. Ama bunu tercih etmedik. Çünkü önce kendi dilini doğru-düzgün konuşacaksın, kendini düzgün ifade edeceksin ki, toplumda öne çıkabilesin. Türkçe eğitim verirken, sizlerin en az 2 yabancı dili en iyi şekilde öğrenmenizi de sağladık. TOEFL belgesini zorunlu tutan tek üniversite olduk. İngilizce dışında ikinci bir yabancı dili öğrenmeyi de mecbur kıldık. Böylece bir tek bizim mezunlarımız, yani sizler, önce kendi dilinize hakim olacaksınız. Sonra da dünyanın her tarafında herkesle rahatlıkla iletişim kurabileceksiniz” şeklinde konuştu.

Liderlik ve sosyal davranış derslerini verdiklerini de anımsatan Hisarcıklıoğlu, böylece daha rahat inisiyatif alan, konuşmasıyla ve duruşuyla insanları etkileyen mezunlar verdiklerini ve onların geleceğin liderleri olmasını istediklerini söyledi.

“Gerçek hayat şimdi başlıyor”

Mezun olan öğrencilere tavsiyelerde bulunan Hisarcıklıoğlu şöyle konuştu: “Sizler için okul hayatı bitiyor, hayat okulu başlıyor. Yani, gerçek hayat şimdi başlıyor. Bu vesileyle hem size, hem de tüm genç arkadaşlarıma tavsiyelerim olacak. Birincisi, devamlı kendinizi güncellemek zorundasınız. Zira bilginin geçerlilik süresi de bu kadar kısa olmamıştı. İkincisi, farklı düşünme, yani mevcut kalıpları yıkma. Bu devirde başarılı olmak için, sizi sınırlayan zihni duvarları yıkacaksınız. Eski köye yeni adet getirin! Evet sizin işiniz zor olacak, çünkü rekabet fazla. Ama avantajınız da şu; 21.yüzyılda en büyük sermaye, en büyük değer; Fikir. TOBB ETÜ; iyi fikirler üreten girişimciler çıksın diye kuruldu. Çok çalışın. Zira şunu unutmayın. Yetenek sizi belki zirveye taşır. Ama ancak karakteriniz sizi orada tutar. Fikirleriniz ve görüşleriniz, değişmeden sabit kalmasın. Kendinizi yenileyin. Çünkü sadece ölüler ve deliler değişmez.”

1152

Haber görselleri