TOPLUMSAL FARKINDALIK İÇİN ETKİNLİKLER SÜRÜYOR


KGK tarafından toplumsal sorunlara dikkat çekmek ve bir farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen Çocukları Cinsel İstismardan Koruma ve Mahremiyet konulu seminer, katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesinde ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) koordinatörlüğünde çalışmalarını sürdüren Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) İl İcra Komitesi, çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Düzenlenen farklı etkinlik ve çalışmalarla toplumsal sorunlara dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla çalışmalarını sürdüren KGK, önemli bir konuya daha dikkat çekti. 16 Kasım Cuma günü, MUTSO ev sahipliğinde, ‘Çocukları Cinsel İstismardan Koruma ve Mahremiyet’ konulu bir seminer düzenlendi. Seminerin açılışında konuşan KGK İl İcra Komitesi Başkanı Dr. Aslı Karataş, “Bize gelen talepler doğrultusunda böylesi önemli bir konuya parmak basmış olduk. Semineri verecek olan Öğretim Görevlisi Tuğba Deniz Öncül, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında Sosyal Hizmet Uzmanı olarak görev yapmış bir kişi. Alandan gelen, vaka deneyimi olan, kadın konuk evlerinde çocuk hizmeti alanında çalışmış ve şuanda MSKÜ bünyesinde akademik hayatını sürdürmektedir. Kendisine teşekkür ediyorum. Edineceğimiz bilgiler ışığında, bugün burada aramızda bulunan herkesin bir fener olarak etrafını aydınlatacağına inanıyorum. Hepinize sonsuz saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Sonrasında sahneye gelen  Öğretim Görevlisi Tuğba Deniz Öncül, istismar türleri, cinsel istismara yönelik mitler ve gerçekler, dönemsel olarak mahremiyet eğitimi konularında bir sunum gerçekleştirdi. Ardından yaşanmış vaka örnekleri ile bilgilendirmelerde bulundu. Seminer katılımcılara tarafından büyük beğeni topladı.

Yine KGK tarafından, 29 Kasım Perşembe günü MUTSO hizmet binasında saat 20.00’de Disleksi Farkındalık Semineri düzenlenecek olup, seminer genel katılıma açıktır.

765