Üyelerimizin Ve Kamuoyunun Bilgisine!


Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Menteşe Belediyesi, Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, TÜRSAB ile Odamız işbirliğinde hayata geçirilen Muğla Tanıtım Platformu (MTP), ilimiz Menteşe ilçesinin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla oluşturulmuş güçlü ve dinamik bir platformdur.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası olarak, Menteşe’de kentsel sit alanının yaşatılması, kültürel dokunun ve değerlerin korunması, sürdürülebilir turizm yaklaşımıyla gelişiminin ve tanınırlığının sağlanması suretiyle Menteşe ekonomisinin canlandırılması hedefiyle çalışmalarını başarıyla sürdüren Muğla Tanıtım Platformunun içerisinde yer almaktan onur duyuyoruz.

MTP tarafından düzenlenen organizasyon ile Menteşe Mutfak Atölyesi Saburhane Semt Pazarı 21 Ekim Perşembe günü açıldı. Açılış etkinliğinde Odamız tarafından tescil çalışmaları yürütülerek coğrafi işareti alınan Muğla Saraylısı’na dikkat çekmek amacıyla küçük bir tepside, altın tozu serpilmiş Muğla Saraylısı hazırlandı ve dilimi 5 Bin TL’den satışa çıkarıldı. Ürünlerin markalaşması konusunda hassasiyet gösteren ve çalışmalarını bu noktada yoğunlaştıran Odamız, Muğla Saraylısı’nın tanıtımına katkı sağlamak, etkinliğe dikkat çekmek ve platforma destek sağlamak amacıyla hazırlanan Muğla Saraylısından bir dilim satın almış bulunmaktadır.

Burada amacımız sosyal medya platformlarında yansıtılanın aksine, Oda olarak gösteriş yapmak yada siz kıymetli üyelerimizin aidatlarını düşüncesizce harcamak değil; ilin önemli bir kültürel değerine dikkat çekmek, markalaşma sürecine destek vermektir.

Ayrıca burada bahsi geçen tutarın maddi olarak kimseye hibe edilmediğini, platformun ihtiyacı olan buzdolabı, çadır gibi ayni ihtiyaçlarının alımı olarak ödeneceğini belirtmek isteriz.

Turizme ve kültürel değerlerimize verdiğimiz önem ve destek göz önünde bulundurulduğunda, yapılan yorum ve ithamlar Muğla Ticaret ve Sanayi Odası olarak bizleri ve yoğun emekle çalışmalarını sürdüren Muğla Tanıtım Platformu paydaşlarını son derece üzmüştür.

İlimize ekonomik ve sosyal açıdan destek sağlayacak her türlü çalışma ve organizasyonun içinde yer almayı sürdüreceğimizin bilinmesini isteriz.

Konuyu siz değerli üyelerimizin ve kamuoyunun bilgisine hassasiyetle sunar, saygılarımızı sunarız.

 

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası                                                                                            

383

Haber görselleri