YATAĞAN’DA GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİNE YOĞUN İLGİ


MUTSO işbirliğinde yürütülen KOSGEB Girişimcilik eğitimlerine Yatağan halkı yoğun ilgi gösterdi. 30 kişilik kontenjanı bulunan eğitime 120 kişinin başvurduğunu belirten Meclis Başkanı Özcan, yeni eğitimlerin açılacağı müjdesini verdi.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliğinde gerçekleştirilen 2018 yılı Girişimcilik Eğitimlerinin bir yenisi Yatağan’da başladı. Eğitime başvuru sürecinin ardından 120 kişinin başvuruda bulunduğu eğitim için 30 Temmuz Pazartesi günü, KOSGEB Uzmanları tarafından mülakat gerçekleştirildi. Mülakatta başarılı olan 30 kişinin Girişimcilik Eğitimlerine 31 Temmuz Salı günü start verildi.

MUTSO organizasyonuyla gerçekleştirilen KOSGEB Girişimcilik Eğitimlerine yoğun ilgi olduğunu belirten MUTSO Meclis Başkanı Koray Özcan, “30 kişilik kontenjanı bulunan KOSGEB Girişimcilik Eğitimine 120 kişi başvurdu. Önceki yıllarda da belirli aralıklarla düzenlenen bu eğitimlere, Yatağanlıların ilgisi oldukça yoğun oldu. Vatandaşların bu isteği ve talebini kontenjan yetersizliği ile geri çevirmek doğru olmaz. Bu nedenle, önümüzdeki günlerde yeni eğitimlerin açılması için çalışmaları başlattık.” dedi.

KOSGEB Girişimcilik Eğitimlerinde, KOSGEB uzmanları tarafından, iş planı nasıl yapılır, iş kurarken dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir, hangi planlamalar yapılmalı ana başlıkları altında girişimcilere detaylı bilgilendirmeler yapılmaktadır. Girişimciler eğitimden sonra sunacakları iş planı ile kuracakları işler için KOSGEB’in 50 bin TL hibe, 100 bin TL geri ödemeli desteğinden yararlanabilmektedirler.

1000