ZEYTİNYAĞI KALİTE YARIŞMASINDA ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU


Zeytinin Zeytinyağına Kaliteli ve Kayıpsız Yolculuğu Projesi kapsamında ‘Zeytinyağı Kalite Yarışması’nın bu yıl üçüncüsü düzenlendi.

Muğla Valiliği tarafından desteklenen, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen Zeytinin Zeytinyağına Kaliteli ve Kayıpsız Yolculuğu Projesi kapsamında Zeytinyağı Kalite Yarışması Ödül Töreni’nin bu yıl üçüncüsü düzenlendi. 1 Nisan Cuma günü Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi 15 Temmuz Şehitleri Salonu’nda düzenlenen törene Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) adına Meclis Başkanı H. Koray Özcan katılım sağladı.

Toplantıda bir konuşma gerçekleştiren MUTSO Meclis Başkanı Özcan şu ifadelere yer verdi: “Yeryüzü cenneti Muğla. . Bu bizim sloganımızdır. Bu coğrafyada yaşayan bizlerin en büyük şansıdır. öyle eşsiz bir şans ki havasından güneşine, toprağından denizine hatta yer altına kadar müthiş zenginliklerle dolu bir ilin yaşayanlarıyız. Tabi ki bu zenginliklerin yüksek katma değere sahip olabilmesi, yüksek değerli ürünler haline getirilebilmesi gerekmektedir.
Ter akıtan üreticilerimizin, sermeye sahibi iş insanlarımızın yeni teknolojileri, bilimsel metotları daha çok kullanarak bir yerde mektepliliği ve alaylılığı buluşturarak daha yüksek verim ,daha çok üretim ve çok daha fazla kazanç yollarını sürekli zorlamalıyız. Her zaman her alanda iddiamız olmalı. Dünyanın en kaliteli zeytin ve zeytinyağını üretme iddiamız da olmalı. Valiliğimiz üniversitemiz ve yerel yönetimlerimizle işbirliğinde yaptığımız çalışmalar daha çok kazanç elde etmemizi sağlayacak. Bugün yıllardır süregelen ,meşakkatli çalışmaların yavaş yavaş meyvelerini toplamaya başladığımız zamanları yaşıyoruz. İlimiz zeytinyağının ,”Avrupa Birliği Coğrafi İşaretli” almasıyla zeytinyağına katacağı marka değeri ,inanın bütün dünya tanınırlığına ve tercih edilirliğine hız kazandıracaktır. Tüm bu çalışmalarımız çok emek isteyen işler olsa da yeterli değildir. Bu kadar eşsiz değere sahip olan biz Muğla’lılar daha çalışkan olmaya ve daha çok üretmeye gayret etmeliyiz . Bu üretimi gerçekleştiren ,ödül alan veya almayan tüm katılımcılara harcadıkları emek için teşekkürlerimi sunuyorum.”

Tören dereceye giren yarışmacılara ödüllerinin verilmesinin ardından sona erdi.

731

Haber görselleri