TOBB 2020 Nefes Kredisi 27 Nisan 2020 Tarihi İtibariyle Hayata Geçti…

Değerli  Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Odamıza iletilen yazıda; üyelerimizin finansman sorunlarının giderilmesine katkı sağlamak üzere TOBB 2020 Nefes Kredisinin 27 Nisan 2020 tarihi itibariyle başlatıldığı duyurulmuştur.

Odamız üyeleri Denizbank’ın Muğla ilinde Odamızın çalışma alanı içindeki ilçeler (Menteşe-Datça-Ortaca-Dalaman-Köyceğiz-Ula-Kavaklıdere ve Yatağan) bulunan tüm şubeleri aracılığıyla kredi başvurusunda bulunabileceklerdir.

İLERLEYEN HAFTALARDA KAMU BANKALARININ DA PROJEYE DAHİL OLMASI İHTİMAL DAHİLİNDEDİR.

27 Nisan 2020 tarihi itibariyle hayata geçen TOBB Nefes Kredisi, TOBB ve 365 Oda ve Borsanın tüm kaynaklarının bir araya getirilmesiyle oluşturulmuştur.

Kredi koşullarıyla ilgili bilgilendirme aşağıda yer almaktadır.

• Nefes Kredisi’nde 2020 yılı tamamen anapara ve faiz ödemesiz olacaktır.
  • Ödemeler 2021 yılında aylık eşit 12 taksitli geri ödemeli toplam en fazla 20 ay vadeli olacaktır.
  • Kullandırılacak kredinin brüt faiz oranı yıllık % 7,5 olacaktır.
  • TOBB Nefes Kredisine Denizbank aracılık edecek, Kredi Garanti Fonu (KGF) Hazine desteğiyle kredilere kefil olacaktır. Kredinin % 80’i Hazine destekli KGF kefaleti kapsamında olacaktır.
  • Krediye başvurabilmek için “Nefes Kredisi Başvurusu İçindir.” ibareli Oda Faaliyet Belgesi alınması gerekmektedir.
  • Cirosu 25 milyon TL’nin altında olan üyelerimiz bugünden itibaren Odamızdan alacakları üyelik belgesi (Oda faaliyet belgesi) ile Denizbank şubesine başvurabileceklerdir. Denizbank tarafından dijital Oda kayıt (faaliyet belgesi) de kabul edilecektir.
  • Kredi kullandırımında maddi teminat istenmeyecektir. Ancak, şahıs işletmelerinde üçüncü şahıs kefil bulunamaması durumunda, müşterinin talebi doğrultusunda maddi teminat istenebilecektir.
  • Odamız kredi değerlendirme sürecinde, talep eden firmalar üzerinde herhangi bir kredi onayına iştirak edemeyecek, referans vermeyecektir.
  • Protokol imzalanan bankalar KGF’ye ödenecek % 0,03 kefalet başvuru bedeli ve komisyonu dışında üyelerimizden herhangi bir masraf ve komisyon talep edemeyecektir.

Denizbank’a başvuru yapacak üyelerimiz için

Başvuru evrakları ;
-Şirket Evrakları veya Gerçek Kişi ise Kimlik
-Oda Faaliyet Belgesi (TOBB NEFES KREDİSİ İÇİNDİR İBARELİ OLACAK)
-İmza Sirküleri
-Vergi Levhası
-2018 ve 2019 Yılı Kesin Vergi Beyannamesi Ekinde Bilanço ve Detay Mizan
-Mart 2020 Dönemi Geçiçi Vergi Beyannamesi ve Mizan

Üyelerimiz için hayırlı olmasını diler, sağlıklı günler dileriz.

BELGE ALMAK İÇİN;

https://www.mutso.org.tr/onlinehizmetler/ bu linke tıklayabilirsiniz.

Nefes Kredisine İlişkin Ek Detaylar

Sayın Üyemiz,

Denizbank tarafından Odamız üyelerine kullandırılan Nefes Kredisi ile ilgili ek detaylar aşağıda bilgilerinize sunulmaktadır.

Nefes Kredisi ile ilgili banka tarafından talep edilecek KGF kefalet komisyonu ve banka komisyonu olmak üzere iki tip komisyon bulunmaktadır.
KGF komisyonu, bir defaya mahsus ve peşin olarak kefalet tutarının binde 7,5’u olarak uygulanmaktadır. (50.000 TL için 300 TL’dir.)
Banka komisyonu ise kredi tutarının binde 3’ü olarak uygulanmaktadır. (50.000 TL için 150 TL’dir.)
Krediden NACE kodları ve tanımları aşağıda belirtilen sektörler dışındaki tüm Odamız üyeleri faydalanabilmektedir.

64.92.04 Tarım kredi kooperatiflerinin kredi verme faaliyetleri, 64.99.01 Faktoring faaliyetleri, 66.12.04 Döviz bürolarının faaliyetleri, 66.19.06 Esnaf ve sanatkarlar kredi kefalet kooperatiflerinin kredi aracılık faaliyetleri ile kredi garanti fonunun faaliyetleri.

Denizbank Kgf Kredi Masrafları;

Değerli Üyemiz,

Denizbank ile imzalanan “2020 Nefes Kredisi” protokolü kapsamında üyelerimizden alınacak masrafların aşağıdaki şekilde olması gerekmektedir.

• KGF Komisyonu (Binde 7,5) : 50.000,00 TL kredi kullanımı KGF’nin % 80’ine kefil olması kapsamında  alınacak masraf tutarı 300,00 TL (50.000,00 TL x % 80 x Binde 7,5),
  • Banka Komisyonu (Binde 3 + BSMV) : 50.000,00 TL kredi kullanımı alınacak masraf tutarı 157,50 TL [(50.000,00 TL x Binde 3) x yüzde 5 BSMV] olup,

50.000,00 TL kredi kullanımı için alınacak toplam masraf tutarı 457,50 TL olacaktır.

Yukarıda bulunan masrafların dışında Nefes Kredisi paketi vb. masraflar protokol kapsamında olmadığından dolayı alınmaması gerekir.

Sigorta yapılması isteğe bağlı olup, yapılması zorunlu bulunmamaktadır. Kefil alınması durumunda kefil için sigorta uygulaması zorunlu olmaktadır.

Otomatik ödeme talimatı, çek karnesi vb. işlemler üyelerimizin isteğine bağlı olup, kredi kullanımı için zorunluluğu bulunmamaktadır.

Kredi kullanımı için 457,50 TL’nın dışında bir masraf alınması durumunda, üyelerimiz banka şubelerinden iadesini isteyebilirler.

Bilgi edinilmesini rica ederiz.

Saygılarımızla,