MESLEKİ YETERLİLİK BELGE SÜRESİ DOLACAK KİŞİLERİN DİKKATİNE

Mesleki yeterlilik ve belgelendirme sınavlarına girerek belge alan kişiler; Emlak ve Motorlu Kara Taşıtları alanında 5 yıllık belge geçerlilik süresini tamamlayıp, belge uzatma işlemleri tamamlandığı takdirde belgenin süresi 5 yıl daha uzatılmaktadır.
Mesleki yeterlilik belge süresi dolacak kişilerin süre uzatımı için belge süresi dolmadan önce Odamız İK ve Eğitim Birimi MEYBEM Temsilciliğine başvurmaları gerekmektedir.
İşlemler için “Belge Geçerlilik Tarihi” nin geçirilmemesi önem arz etmektedir.
Belge uzatılabilmesi için aşağıdaki adımların izlenmesi gerekmektedir:

Başvuru için:
Sınavsız Belge Yenileme İçin Gerekli Evraklar;
1. a) Ekte yer alan başvuru formunun doldurulup tarafıma gönderilmesi gerekmektedir. (Aday başvuru formunda yer alan Başvuru Talebi bölümünden “Yeniden Belgelendirme” kısmını işaretlemelidir.)
2. b) Aday 5 yıl belge geçerlilik süresi içerisinde toplamda en az iki yıl veya son altı ay boyunca ilgili alanda çalıştığını gösteren kayıtları (SGK hizmet dökümü, referans yazısı/mektubu, sözleşme, fatura, portfolyo, vergi levhası, imza sirküleri, mükellefiyet yazısı, yetki belgesi, faaliyet belgesi vb.) kurumumuza sunması gerekmektedir.
3. c) Sınavsız belge yenilemede aşağıda belirttiğim hesaba tek aday için 1.500,00 TL ödeme yapıp, dekontu tarafımıza göndermesi gerekmektedir. Adaylar gerekli evrakları gönderdikten sonra dosyalar MYK Portal a yüklenerek dosya sorumlusunun onayına gönderilir. Talep işlemi onaylandıktan sonra adayın belgesi 5 yıl süreyle uzatılır. 2-3 hafta içerisinde adayın belgesi ve kartı başvuru formuna yazmış olduğu adrese kargo aracılığıyla gönderilir veya Odamızdan teslim alabilir.

Hesap Bilgilerimiz:
TOBB MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş (Devlet Teşviki Hesabı)
İŞBANKASI AKAY ŞUBESİ
IBAN: TR57 0006 4000 0014 2011 1580 36
Ücret Yatırılması Hakkında Önemli Not:
Lütfen Ücretleri Yatırırken Alıcı Kısmına TOBB MEYBEM, Açıklama Kısmına İse Ad-Soyad, TC Kimlik No Bilgilerini Yazınız.
Detaylı Bilgi İçin Odamız ile iletişime geçebilirsiniz.
Metin ÖZTÜRK İnsan Kaynakları ve Eğitim Birimi / MEYBEM Temsilcisi
Tel: 0 252 214 1122 Dahili: 103 e-mail: metinozturk@mutso.org.tr

metinozturk@mutso.org.tr

MOTORLU KARA TAŞITLARI ALIM SATIM DANIŞMANI SEVİYE 4 (Rev 0)