2021 YILININ İLK EKONOMİ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ


İlin ekonomik durumu ve potansiyeli ile devam eden kamu ve özel sektör yatırımlarının, üretim ve istihdam konularının değerlendirildiği 2021 yılı 1’inci Ekonomi Değerlendirme Toplantısı yapıldı.

Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında, ilin ekonomik durumu ve potansiyeli ile devam eden kamu ve özel sektör yatırımlarının, üretim ve istihdam konularının değerlendirildiği 2021 yılı 1’inci Ekonomi Değerlendirme Toplantısı 7 Nisan Çarşamba günü gerçekleştirildi.  Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Salonunda düzenlenen toplantıya Vali Orhan Tavlı başta olmak üzere, MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, ilçe kaymakamları, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, Muğla Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hurşit Öztürk, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Akkaya, MUTSO Meclis Üyesi Mevlüt Acar, MUTSO Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Dişcigil, Marmaris Ticaret Odası Genel Sekreteri Taşkın Baykara daire müdürleri, meslek kuruluşları ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası, Bodrum Deniz Ticaret Odası, Vergi Dairesi Başkanlığı ve Çalışma ve İş Kurumu tarafından ilin ekonomisini ilgilendirilen teşvik, hibe ve desteklemelerle ilgili konularda birer sunum yapıldı.

MUTSO Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Dişcigil’in yaptığı sunumda, ilin 2020 yılı  nüfus ve göç durumu, büyüme ve dış ticaret rakamları, sektörel kredi kullanımı, istihdam ve yatırım teşvik durumları ile ilçelere ait yatırım önerileri değerlendirildi.

Toplantı, görüş ve önerilerin ardından sona erdi.

611

Haber görselleri