APİMUĞLA İÇİN ŞİRKET KURULUMUNDA SON ADIM ATILDI


Muğla Apiterapik Arıcılık ürünleri AR-Ge İnovasyon ve İşleme Merkezi için şirket kurulumu nihai hale kavuştu.

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Güdümlü Proje programı kapsamında desteklenen Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) koordinatörlüğünde yürütülen, Apimuğla Muğla Apiterapik Arıcılık ürünleri AR-Ge İnovasyon ve İşleme Merkezi Projesinin hayata geçmesiyle, sürdürülebilirliğini sağlayacak ortaklarca kurulan Anonim Şirket kurulumu için son adım atıldı.

10 Proje Ortağı ve 7 iştirakçi kuruluş ile bölgenin hemen hemen tüm kuruluşlarının destekçisi olduğu projenin şirket kurulumunun son adımında planlanan toplantı 18 Mayıs Çarşamba günü MUTSO ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Toplantı hakkında bilgi veren MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan şu ifadelere yer verdi: “Apimuğla projesi kapsamında kurmuş olduğumuz şirketin misyonu Türkiye’de önemli bir yeri olan bal ve apiterapik ürünlerin, yapılacak AR-GE ve ÜR-GE çalışmalarıyla katma değerini arttırmak, bir marka değeri oluşturmak ve ulusal  ve uluslararası platformda görünürlüğü sağlamaktır. Bu amaç ile hem projemiz hem de şirketimizin ilimize hayırlı olmasını dileriz. Kurulacak bu tesisin bölgede bal ve apiterapik ürün üreten işletmelerimize markalaşma  konusunda rol model olması ve katma değeri yüksek ürün için teşvik etmesini beklemekteyiz. 20 Mayıs Dünya Arı Günü münasebetiyle, ilimiz için yaptığımız bu kıymetli çalışmaların ham maddesi için vazgeçilmez olan ve ekosistem içerisinde büyük önem teşkil eden arıların korunması, arıcılık ürünlerinin değerinin artması ve ilimiz arıcılık, bal ve apiterapik ürünlerinin marka değerinin artması amacıyla MUTSO ve şirket olarak üzerimize düşen tüm çalışmalara destek olmaktan onur duymaktayız.”

Proje Ortakları

Muğla Valiliği,

Muğla Vakfı,

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası,

Muğla İli Arı Yetiştiricileri Birliği

Muğla Teknopark

Muğla Ticaret Borsası

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Milas Ticaret ve Sanayi Odası

Bodrum Ticaret Odası

Marmaris Ticaret Odası

 

İştirakçiler

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

İl Sağlık Müdürlüğü

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi

Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği

Köy Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatifler Birliği (KÖY-KOOP)

 

392

Haber görselleri