Birleşik Krallık Ankara Büyükelçisi Sir Dominick Chilcott Muğla'yı Ziyaret Etti


Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere ilimize gelen İngiltere (Birleşik Krallık) Ankara Büyükelçisi Sir Dominick Chilcott, Muğla Valisi Orhan Tavlı’yı ziyaret etti. Ziyarette Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan’da hazır bulundu.

Birleşik Krallık Ankara Büyükelçisi Sir Dominick Chilcott, bu yıl 1 milyondan fazla İngiliz vatandaşının tatil için Muğla’ya gelmesini bekledikleri, İngilizlerin Muğla ve Türkiye’yi çok fazla sevdiklerini dile getirdi.

Başkan Ercan, İngiltere Ankara Büyükelçisi Sir Dominick Chilcott’ın, ilimize gerçekleştirdikleri ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek MUTSO heyeti olarak Kasım 2014 yılında Londra Ticaret ve Sanayi Odası’na gerçekleştirdikleri ziyaretten bahsetti.

Dünyanın teleferikli en güzel yamaç paraşüt parkurunun Fethiye Ölüdeniz’de yer aldığını söyleyen Başkan Ercan,  spor turizminde oldukça aktif olan ilimiz Ula İlçesinin Akyaka Mahallesinde Dünya Kite Surf Şampiyonasının gerçekleştirildiğini dile getirdi. Ülkemizin en uzun mesafeli antik yürüyüş yolu ve Odamız projesi olan Karia Yolu’nun 820 km, bir bölümünün de Fethiye’de yer aldığı Likya Yolunun uzunluğunun ise 535 km olduğunun bilgisini de Büyükelçi Chilcott’ına aktardı.

Yer altı ve yer üstü zenginlikleri, endemik bitkileri ve ormanlarıyla yeryüzü cenneti Muğla olarak hazine üzerinde oturduğumuzu vurgulayan Başkan Ercan, bunun ilk ayağı olan ve UNESCO’ya sunulmak üzere Muğla Park UNESCO’yu projelendirdiklerinin altını çizdi. Projenin amacının UNESCO geçici listesine dahil olarak ilimizin daha çok tanınırlığının sağlamak olduğunu da ekledi.

Başkan Ercan, organik ürünler, Avrupa Birliğinde coğrafi işaret almış tek zeytinyağı, meyve suları, konserve/ dondurulmuş yiyecekler, deniz ürünleri ile mermer ve doğal taşın ilimizde ihracat potansiyeli olduğundan da bahsetti.  Aynı şekilde taze ve kurutulmuş turunçgilin ilimizden ihraç edilebileceğinin bilgisini de paylaştı. Hem kalite hem coğrafi yakınlık bakımından Muğla’nın iyi bir partner olabileceğinin de altını çizen Başkan Ercan, yine deniz ürünleri potansiyel ürün olarak Muğla’nın önemli ihraç ürünlerinden potansiyeli oldukça yüksek olduğu, coğrafi yakınlık ve nakliye masraflarının azlığı açısından Muğla’nın daha avantajlı bir seçenek olabileceğini ifade etti.

Başkan Ercan ayrıca ilimizin markası olan Coante’den Quartz plaka ihracatı yapıldığının bilgisini de Büyükelçi Chilcott ile paylaştı.

Son olarak Başkan Ercan, ülkeler arası ortaokul, lise ve üniversite öğrencileriyle değişim programları yapmayı talep etti.

Başkan Ercan 18 Mayıs Çarşamba günü İngiltere (Birleşik Krallık) İstanbul Başkonsolosu Kenan Poleo Odamızı ziyaret edecek olduğu bilgisini de paylaştı.

569