CARETTALAR’LA YÜZDÜLER


Dalyan İztuzu Turizm Tanıtım Derneği tarafından Muğla’nın Ortaca ilçesinde bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Uluslararası Dalyan Açık Su Yüzme Yarışına katılan 14 ülkeden 528 kişi dünyaca ünlü İztuzu Plajının sahilinde Caretta Caretta’larla yüzdü. 3 bin 500 metrelik parkurda, “Caretta Carettalarla Yüzüyorum” temasıyla düzenlenen yarışa, erkek ve kadınlarda farklı yaş kategorilerinde 14 ülkeden 528 sporcu katıldı.

 Dalyan’da bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Uluslararası Dalyan Açık Su Yüzme Yarışına katılanlar dünyaca ünlü İztuzu Plajının sahilinde Caretta Caretta’la yüzdüler. “Caretta Carettalarla Yüzüyorum” temasıyla İztuzu sahilinde düzenlenen yarışa, erkek ve kadınlarda farklı yaş kategorilerinde 14 ülkeden 146’sı kadın, 8’i engelli 528 sporcu katıldı. Sporcular 60 tekne ile Dalyan kanalından İztuzu Plajı’na ulaştı. 3 bin 500 metrelik parkurda gerçekleştirilen yarışta, yaşları 14 ila 88 arasında değişen katılımcılar birinci olmak için kulaç attı.

Etkinlikte, Muğla Vali Yardımcısı Mehmet Fikret Çavuş, Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, MUTSO Meclis Başkanı H. Koray Özcan, Meclis Başkan Yardımcısı Miraç Cin, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Sedat Tuncer ile Mustafa Ercan, Meclis ve Yönetim Kurulu üyeleri yer aldı.

Yüzücülerin, Carettaların sahildeki yumurtalama alanlarına girmemeleri için sahile uyarı tabelaları yerleştirildiği gözlendi. Yarışmalarda 30 hakem görev alırken, yüzücülerin can güvenliği için 7 motorlu tekne ile 5 de tur teknesi hazır bekletildi. Plajda jandarma ekipleri, denizde de deniz polisi botlarla, dalgıç polisler de deniz altında tedbir aldı. Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) ve Sahil Güvenlik ekipleri de hazır bekletildi.  Yarışa katılan engelli sporcular ise yüzme sayesinde hayata bağlandıklarını anlattılar.

Amaç Turizmi 12 Aya Yaymak

Dalyan İztuzu Turizm Tanıtım Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve MUTSO Meclis Üyesi Sezgin Yiğit, organizasyonun amacına ulaştığına vurgu yaparak, her yıl daha da kaliteli hale geldiğini kaydetti. Yarışmanın uluslararası bir boyut kazanacağını işaret eden Yiğit, “Bu yıl bu sınavı geçmemiz halinde seneye burada Uluslararası Açık Su Yüzme Yarışması olacak. Federasyondan birçok yetkili burada ve gözlem yapıyorlar. Yarışma bitiminde herkes nasıl profesyonelce yapıldığını görecek.” dedi.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Meclis Başkanı Koray Özcan da Dalyan yüzme yarışlarının MUTSO’nun proje ortaklığı yaptığı etkinliklerden birisi olduğunu söyledi.

Turizmin 12 aya yayılması çalışmaları içerisinde bu etkinliği bunun bir parçası olarak gördüklerini belirten Özcan, “Hem Dalyan’da hem diğer ilçelerde turizmin 12 aya yayılma etkinliklerini çok önemsiyoruz. Çalışma arkadaşlarımız sevgili Sezgin Yiğit ve Mehmet Çobanoğlu ile bize burada misafir değil ev sahibi hissi veriyorlar. Etkinlik her yıl bir önceki seneye göre sayı ve katılımın artmasıyla gerçekleşiyor. Bu bizi son derece mutlu ediyor. Etkinlik tek başına hiçbir şey ifade etmiyor çünkü mutlaka katılımın olması lazım. Tüm katılımcılara çok teşekkür ediyorum. Bu organizasyonun altyapısını ve mutfağını oluşturan Sezgin Yiğit ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Yaptığımız bu etkinlik ve festivallerle yaz turizm sezonu daha da uzamış oluyor. Biz bu projelere destek olarak gençliğin enerjisini geçmişin tecrübesiyle birleştirip bunu daha ileriye çıtayı yükselterek taşımak istiyoruz. Çok büyük bir iş ve güç birliği içerisindeyiz. ”

1636

Haber görselleri