çırakarıyorum.com TANITILDI


Muğla’da istihdamı koruma, geliştirme ve işsizliği önlemeye yönelik faaliyetlerin değerlendirildiği İl İstihdam Mesleki Eğitim Kurulu toplantısında Muğla’da internetten çırak ve stajyer arama döneminin başladığı açıklandı.

İl İstihdam Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı, 12 Mayıs Perşembe günü, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) ev sahipliğinde Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında yapıldı. Toplantıya Vali Yardımcısı Mehmet Suphi Olcay, Muğla Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Osman Can Yenice, Orman Bölge Müdürü Yasin Yaprak, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Vekili Ferda Güley Ceylan, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Muzaffer Akgül, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Osman Toprakçı, Ticaret İl Müdürü Gülşah Yalçınkaya, İl Kültür ve Turizm Şube Müdürü Günnur Kömürcü, Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Selda Gürbüz, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisadi ve İdari İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serap Özen, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Ercan, Muğla Ticaret Borsası Başkanı Hurşit Öztürk, TOBB KGK Muğla İl Temsilcisi Mehtap Çahan, GEKA Temsilcisi Yasin Kartal, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu Temsilcisi Hasan Yavuz, Hak-İş Temsilcisi Fatma Kuzucuoğlu, Türk-İş Temsilcisi Osman İlhan, Tüm-İş Sendikaları Konfederasyonu İl Temsilcisi Muhammet Esat Sarıhan katıldı.

Bir önceki toplantıda alınan kararlar ve yapılan çalışmaların değerlendirilmesi ile başlayan toplantıda, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Vekili Ferda Güley Ceylan il genelinde istihdama yönelik yapılan çalışmalara ilişkin sunum eşliğinde bilgi verdi. MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan ise gerçekleştirdiği sunum ile Odanın çalışmaları ve projelerini, bu projelerin ile katkılarına yönelik değerlendirmelerde bulundu.

2021 yılının genel değerlendirilmesinin yapıldığı toplantıda, 2022 yılı işgücü planının onaya sunulması, 2022 yılı faaliyet raporunun onaya sunulması, aktif işgücü hizmetleri ile ilgili yapılan değişiklikler ile ilgili konular ele alındı.

Toplantıda Eğitim-İstihdam ilişkisi bağlamında, özellikle işgücü piyasasının istediği Mesleki ve Teknik liselerden mezun olan öğrencilerin daha nitelikli yetiştirilmesi ve mezuniyetten sonra kendi alanlarındaki sektörlerde istihdama katılmaları için yapılacak çalışmalar istişare edildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilimizdeki Mesleki Eğitimin mevcut durumu ve niteliğinin arttırılmasına yönelik yapılan çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verildi. Ayrıca İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-ge ekibi tarafından geliştirilen ilimizde faaliyet gösteren tüm işletmelerin stajyer ve çırak taleplerinin stajyer, çıraklar ve okullarla kolayca buluşturulmasını sağlayan çırakarıyorum.com sitesi katılımcılara tanıtıldı. Sitenin işleyişi katılımcılara anlatıldı.

547

Haber görselleri