KADIN GİRİŞİMCİ ADAYLARI MEZUN OLDU


Garanti Bankası, Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi ve Muğla Kadın Girişimciler Kurulu işbirliği ile MUTSO ev sahipliğinde gerçekleştirilen Kadın Girişimci Yönetici Okulu Mezuniyet Töreni yapıldı.

 Garanti Bankası, Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi çalışmaları, Muğla Kadın Girişimciler İl İcra Kurulu işbirliği ile Muğla’da düzenlenen Kadın Girişimci Yönetici Okulu eğitimleri, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) ev sahipliğinde geçtiğimiz Nisan-Mayıs aylarında gerçekleştirilmişti.

Kadınların reel sektörde daha fazla yer almaları amacıyla düzenlenen eğitimlerin ardından sertifika almaya hak kazanan girişimci adayı kadınlar için bir mezuniyet töreni düzenlendi. Mezuniyet Töreni, 19 Ekim Cuma günü MUTSO ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Törenin açılışında konuşan Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projeleri Koordinatörü Dr. Işıl Keskin Şahan, “Belgeler birer araç. Burada asıl amaç burada edindiğiniz bilgilerin iş yaşamına aktarılması.” diyerek, katılımcılara, Garanti Bankasına, Kadın Girişimciler Kuruluna ve MUTSO Yönetim Kuruluna teşekkürlerini iletti.

Dr. Işıl Keskin Şahan’ın ardından kürsüye gelen Garanti Bankası Muğla Şube Müdürü Timuçin Şimşek ise, “Bu kıymetli eğitimin bir parçası olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Girişimci kadınların işlerini büyütmek, girişimcilik ruhunu ve rekabetçi güçlerini arttırmak hedefiyle 12 yıldır gerçekleştirdiğimiz bu eğitimlerin sürdürülebilir bir başarı oluşturmasını temenni ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

Sonrasında konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Muğla İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Dr. Aslı Karataş, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulunun çalışma esaslarına değinerek, “TOBB Kadın Girişimciler Kurulu, girişimcilik ruhunun cinsiyet gözetmeksizin bütün topluma yayılması için kurulmuş bir kurul. Bu anlamda bugün burada sayılsal olarak değil nitelik olarak bir arada olmamız çok önemli. Çünkü sizlerde çevreniz için birer ışık olacaksınız. Toplumun yarısı kadın nüfusundan oluşuyor ancak ne yazık ki kadınların iş dünyasına katılım oranı düşük. Bunun çeşitli nedenleri var ancak gerçekten ekonomik büyümeyi ve kalkınmayı gerçekleştirmek istiyorsak, kadınların iş dünyasında çok daha fazla kaliteli ve öngörülü bir şekilde yer alması gerekiyor. Eğitim, öngörüde bulunmak için, finansal okuryazarlık için, iç güdülerimizi harekete geçirmek, motivasyon elde etmek, özgüvenimizi yükseltmek için, risk alma kabiliyetimizi arttırmak için son derece önemli.” dedi.

Son olarak kürsüye gelen MUTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Murat Can, şunları kaydetti: “Bizler, Muğla ili Oda ve Borsaları olarak ilimiz ekonomisinin geliştirilip, yaşayanların refah seviyesinin yükseltilmesi için gönüllü olarak çalışmaktayız. Muğla Ticaret ve Sanayi Odası olarak, girişimciliği özendirici çalışmaları önemsediğimizin altını çizerek; Kadın Girişimci Yönetici Okulunun ilimizde hayata geçmesini sağlayan Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezine, Garanti Bankasına ve İl Kadın Girişimciler Kurulumuza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Kadınların reel sektörde daha fazla yer almasını sağlamak amacıyla hayata geçirilen bu projeye ev sahipliği yapmış olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Girişimcilik sadece ekonomiye değil, ülke vizyonuna, toplumun geleceğe bakışına da katkı sağlayan bir husustur. Piyasada iş arayan değil, iş kuran ve istihdam yaratan bireyler yetiştirmek gerekliliği, ülkemiz için olduğu kadar Muğla ili için de geçerlidir. Girişimcilik eğitiminin, en az tecrübe kadar gerekli olduğunu düşünüyorum. Eğitimlerini tamamlayarak bugün sertifika almaya hak kazanan değerli girişimci adaylarımızı bir kez daha kutluyor, Muğla ekonomisine katkı sağlamak ve istihdam yaratmak yolunda Muğla Ticaret ve Sanayi Odası olarak, her zaman yanınızda olduğumuzu hatırlatmak istiyorum.”

Açılış konuşmalarının ardından gerçekleştirilen mezuniyet töreni ile kadın girişimci adaylarına sertifikaları takdim edildi.

1423

Haber görselleri