KARAKUŞ ŞURAYI DEĞERLENDİRDİ


Türkiye Ekonomi Şuarası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali yıldırım ve ekonomiyle ilgili bakanlarında katılımıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ev sahipliğinde yapıldı. Özellikle istihdam konusunun öne çıktığı şuraya katılan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve MUTSO Başkanı Bülent Karakuş, istihdamın önemine vurgu yaparak, “Ekonomimizin krizde olduğunu biliyoruz ama bu konu milli bir mesele olmuş durumda” dedi.
TOBB’un organize ettiği Türkiye Ekonomi Şurası, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali yıldırım, Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş, Mehmet Şimşek ve Nurettin Canikli, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ile Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın katılımıyla TOBB İkiz Kulelerde gerçekleştirildi.
Şurada; Muğla’dan da TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş ile Meclis Başkanı Şükrü Altınay da hazır bulundu.
Muğla ilinin de içinde yer aldığı Ege Bölgesi ve ülke sorunlarının Cumhurbaşkanı, Başbakan ve ilgili bakanlara aktarıldığı şurada, özellikle istihdam konusu öne çıkarken, özel sektör temsilcilerine en az artı bir istihdam sağlamaları çağrısında bulunuldu.
Türkiye Ekonomi Şurasına katılan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, şurada öne çıkan işsizliğin önlenmesine ilişkin olarak öne çıkan özel sektör temsilcilerinin en az bir istihdam etmeleri konusunu değerlendirdi.
Ülkenin işsizlik oranlarındaki yükselişin mutlaka tersine çevrilmesi gerektiğinin altını çizen Bülent Karakuş, “İmkanı olan özel sektör temsilcilerinin en az bir yeni eleman istihdam etmeleri, işsizliğin azalması konusunda önemli bir girişim olacaktır” dedi.
Ülkemizde işbaşı eğitiminin yanı sıra, yeni kazandırılacak elemanlara 1 yıllık vergi ve SSK ile çeşitli desteklerin verildiğini, bu desteklerden mutlaka yararlanılıp, yeni eleman istihdam etmenin ülke ekonomisi açısından faydalı olacağına işaret eden Başkan Karakuş, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Ülkemizde birileri işsiz olduğu sürece, işi olan çok mutlu olmayacaktır. Sosyal dengenin sağlanması açısından işverenler olarak böyle bir uygulamayı destekliyoruz. Ekonomimizin kriz ortamında olduğunu biliyoruz ama bu konu milli bir mesele olmuş durumda.”

907

Haber görselleri