KARATAY, “DOĞAL ZEYTİNYAĞI İÇELİM”


MİTSO’nun çalışmalarıyla bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Milas Zeytin Hasat Şenliği, geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası (MİTSO)’nun değerli çalışmalarıyla bu yıl 4’üncüsü gerçekleştirilen Milas Zeytin Hasat Şenliği 25-26 Kasım tarihlerinde Milas’ta gerçekleştirildi. Ünlü isimlerin de yer aldığı şenlik oldukça yoğun bir katılımla gerçekleşti. Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, böylesi önemli bir etkinlikte MİTSO’yu yalnız bırakmadı.

Milas Belediye Meydanından Atapark’a kortej yürüyüşü ile başlayan şenlik, halk oyunları ekiplerinin gösterileri ve konuşmalar ile burada sürdü. Burada bir konuşma gerçekleştiren Muğla Valisi Esengül Civelek, zeytin ve zeytinyağının Muğla’nın ekonomik ve sosyal hayatında önemli yeri bulunduğunu söyledi. Civelek, “Zeytinin ekonomik katkısını çoğaltıp zeytin alanlarını artırmak ve verime katkı sağlamak için çalışmaları yürüteceğiz.” dedi. Milas Kaymakamı Eren Arslan ise Milas’ın zeytincilikte coğrafi işaret ve tescil işlemleriyle fark yarattığını vurguladı. Arslan, zeytinin en kutsal uygarlıklar, efsaneler ve dinlerde, refah, bilgelik, barış, bolluk, saflık gibi değerlerin sembolü olduğunu belirtti.

Zeytin ve zeytinyağına dair tanıtımlar ve bilgilendirilmelerin yapıldığı şenliğe katılan İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, “doğal ve soğuk sıkım sızma zeytinyağının faydalarını” konu alan sunum yaptı. İnsan vücudunda bulunan yağların 30 türlü yağ asidinden meydana geldiğini kaydeden Karatay, “Yağsız hayat kabul edilemez, mümkün değildir. Az yağlı diyetler hastalık nedenidir. Vücudumuz ihtiyaçlara göre bütün katı ve sıvı yağları üretiyor. Bol bol doğal zeytinyağı içelim, korkmayalım. Zeytinyağı yoğun bakımdaki hastalara dahi iyi gelir. Zeytinyağı mideyi koruyor. Mide ülserini reflü hastalığını, şişkinliği önler, aşırı mide gazını giderir.” ifadelerini kullandı.

Etkinlik, Menteş Mahallesi’ndeki bir zeytin bahçesinde gerçekleştirilen temsili hasatla devam etti.

1114

Haber görselleri