TOBB KGK Muğla İl İcra Komitesi, STK’ları ziyaret ederek ‘İşimiz Temiz’ projesini anlatmayı ve yapılacak çalışmalar hakkında bilgi vermeyi sürdürüyor.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesinde Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) koordinatörlüğünde çalışmalarını sürdüren Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) İl İcra Komitesi Başkanı Mehtap Çahan ve Komite Üyesi ve aynı zamanda MUTSO Meclis Üyesi Pınar Canan Topuz 4 Mart Perşembe günü sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etti.
Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız, Muğla Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası Başkanı Güven Akarken ve Muğla Ticaret Borsası Başkanı Hurşit Öztürk’ü ziyaret eden Çahan ve Topuz, TOBB’un İşimiz Temiz Projesi kapsamında Muğla’nın Antalya ve İzmir ile birlikte pilot il olduğunu, bu kapsamda hedeflenenleri aktardı.
Başkan Mehtap Çahan, TOBB Kadın Girişimciler Kurulunun, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve OPET işbirliğinde hazırlanan, ‘İşimiz Temiz’ projesi hakkında şunları kaydetti: “Koronavirüs dönemi, toplumda genel olarak hijyen ve temizlik algılarını değişime uğratmıştır. Hizmet alan ve hizmet sunan kişiler, bulundukları işletmelerde hijyen ve temizliği daha fazla ön planda tutarak tercihlerini bu çerçevede şekillendirmektedir. Bu kapsamda, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu tarafından, mikro işletmelerin hijyen kapasitelerini artırarak işlerinin sürdürülebilirliği için fırsat eşitliği yaratma hedefiyle ‘İşimiz Temiz Projesi’ hayata geçirilmiş olup; Muğla, Antalya ve İzmir pilot il seçilmiştir. Turizm sektöründeki hareketliliğin yoğun olduğu bu illerde proje kapsamında, hizmet sektöründeki mikro işletmeler için hijyen odaklı eğitim programları oluşturarak tüm Türkiye’de temiz, hijyenik, sağlıklı hizmet sunan işletmelere sahip olmak amaçlanıyor. Bu proje ile mikro işletme olarak adlandırılan; yıllık çalışan istihdamı 10 kişiden az olan, yıllık net satış hasılatı veya mali bilançosundan herhangi biri 3 milyon TL’yi aşmayan işletmelerin hijyen kapasitelerini artırmak ve işlerinden duydukları memnuniyetle birlikte gelirlerinin yükselmesi hedefleniyor. Mikro işletmelerin fark yaratması ve normlar dahilinde çalışması için geliştirilecek olan projede Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü iş birliğinde, özel olarak yapılandırılmış hijyen odaklı eğitim programları oluşturulacak. Eğitimlerin tüm Türkiye’de yaygınlaştırılması ve projenin sadece pandemi dönemiyle sınırlı kalmayıp sürdürülebilir olması hedefleniyor. ‘Mikro işletmeler için temizlik ve hijyen eğitimleri’; insan temasının ve trafiğinin en yüksek olduğu hizmet sektörünün 3 grubuna yönelik önerilmiştir. Bu gruplar yeme-içme, konaklama, ulaşım olarak belirlenmiş olup, hedef öğretmen ve işletme sayıları oluşturulmuştur. Bu kapsamda ilimizde her gruptan 5 öğretmen ve 1.500 işletme hedeflenmiş; toplam 15 öğretmen 4.500 işletmeye erişmiş olacaktır. Eğitimlerini tamamlayan kişiler ‘Hijyen Eğitim Sertifikası’nı almaya hak kazanırken işletmesi de “İşimiz Temiz Hijyen Eğitimi” belgesini alarak işletmesinin görünen uygun yerinde sergileyebilecek.”
KGK temsilcilerini ağırlayan STK Başkanları, projenin üyeleri için çok fayda sağlayacağına inandıklarını ifade ederek, çalışmaya destek vermeye hazır olduklarını kaydettiler.
503