KGK’DAN KADIN ŞOFÖRLERE ZİYARET


TOBB KGK 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle Muğla Menteşe’de görev yapan kadın otobüs şoförlerini ziyaret etti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesinde, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası koordinatörlüğünde faaliyet gösteren Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) İl İcra Komitesi Başkanı Mehtap Şeniz Çahan ile Dr. Öğr. Üyesi Gülay Örmeci Güney kadın otobüs şoförlerini ziyaret etti. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle gerçekleştirilen ziyarette, Başkan Çahan ve Güney Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanlığı personeli 17 kadın otobüs şoför ile görüştü.

Ziyarette konuşan Başkan Çahan şu ifadelere yer verdi: “Kadınların her alanda görünür olması son derece kıymetli. Muğla’da otobüs şoförlüğü mesleğinde rol model olduğunuz için tebrik ederim. ‘O kadın işi değil.’ algısı, geçmiş dönemin ifadesi. Yeni dünya düzeninde bu tabuların yıkıldığını görmek kadınlar olarak gurur verici. Hepimiz memur ve işveren olamayız. Girişimci ruhu kaybetmemek çok kıymetli. Girişimcilik demek illaki ticaret yapmak demek değil. Belki de sizlerin ki çok daha büyük bir girişimcilik örneği. Bu sektörde Muğla’da olmayanı var ettiğiniz, alnınızın teri ile emek verdiğiniz için, Kadın Girişimciler Kurulum adına teşekkür ederim. Yokmuş gibi davrananların aksine kadın her yerde var. Kadınlar olarak sabrımız çok, sevgimiz çok.”

Başkan Çahan, 17 kadın şoför ile tek tek görüşerek, kurul olarak her zaman ve her koşulda yanlarında olduklarını ifade etti.

408

Haber görselleri